Šalies vadovai sveikina Islandiją nepriklausomybės metinių proga | Diena.lt

ŠALIES VADOVAI SVEIKINA ISLANDIJĄ NEPRIKLAUSOMYBĖS METINIŲ PROGA

  • 1

Šalies vadovai trečiadienį sveikina Islandiją 76-ųjų nepriklausomybės metinių proga.

Prezidentas Gitanas Nausėda pabrėžė, kad Lietuva visada išliks dėkinga Islandijai už nepriklausomybės pripažinimą.

„Lietuvos žmonės visada išliks dėkingi Islandijai, kuri pirmoji pripažino atkurtą Lietuvos nepriklausomybę prieš 30 metų, tuo stiprindama mūsų šalies žmonių pasitikėjimą ir dvasią ryžtingai žengti nelengvu savo valstybės atkūrimo keliu“, – rašoma šalies vadovo sveikinime.

Šalies vadovai džiaugėsi iki šiol puoselėjamais dvišaliais santykiais, bendradarbiavimu įvairiose srityse.

Premjeras Saulius Skvernelis teigė vertinantis vienodas šalių pozicijas ir pastangas siekiant taikios ir saugios ateities Šiaurės ir Baltijos šalių regione.

„Labai vertinu mūsų vienodą poziciją ir bendras pastangas siekiant taikios ir saugios ateities Šiaurės ir Baltijos šalių regionui. Žmonių tarpusavio ryšiai, investicijos bei kultūriniai saitai ir toliau bus itin svarbūs puoselėjant mūsų partnerystę ateityje“, – teigė Vyriausybės vadovas.

Islandija savo nepriklausomybės dieną mini birželio 17-ąją.

Islandija yra pirmoji šalis, po 1990-ųjų kovo 11-osios pripažinusi Lietuvos nepriklausomybę, tai islandai padarė 1991 metų vasario 11 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Jo,

garbinga šalis. Ir žmonės šaunūs...Norėčiau kad Lietuva savo gyvenimu ir mentalitetu bent kada būtų panaši į juos. Žmonės va ant vulkano įsigudrino gražiai, teisingai gyventi o mes kap koki suskiai niekaip nesusitvarkom su miesto dydžio šalim..sukčiais apėję..Apmaudu..IR SU ŠVENTE GERB.ISLANDAI!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS