Šalies vadovai sveikina su Kovo 11-ąja – kviečia tikėti ateitimi, padėti Ukrainai | Diena.lt

ŠALIES VADOVAI SVEIKINA SU KOVO 11-ĄJA – KVIEČIA TIKĖTI ATEITIMI, PADĖTI UKRAINAI

Lietuvos vadovai sveikina su 33-iomis Nepriklausomybės atkūrimo metinėmis ir kviečia tikėti ateitimi, padėti Ukrainai, kad visam laikui būtų palaidotos agresorės imperinės užmačios.

„Prieš 33 metus garsiai ir aiškiai paskelbėme, kad mūsų likimas – gyventi nepriklausomai. Pasiryžę patys kurti savo gerovę, pirmieji ištrūkome iš tautų kalėjimo – ir šią teisę apgynėme, kai į ją buvo pasikėsinta“, – sveikinime sako prezidentas Gitanas Nausėda.

Pasak jo, Lietuva ir jos žmonės tvirtai žengia laisvės keliu, sulig kiekvienu žingsniu skleidžia vis daugiau šviesos ir tiesos, skubėdama į pagalbą kitiems plečia savo galimybes.

„Ir šiandien, kai važiuoju per Lietuvą, kiekviename jos kampelyje matau žmones, kurie daug ir sunkiai dirba, kad mūsų šalis būtų dar šviesesnė, gražesnė bei stipresnė. Todėl šią Kovo 11-ąją kviečiu visus pasitikėti savo jėgomis ir tikėti ateitimi“, – sako G. Nausėda Prezidentūros paskelbtame sveikinime.

Laisvė yra pamatinė vertybė.

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė Vyriausybės spaudos tarnybos išplatintame sveikinime pažymi, kad Lietuva jau ketvirtą dešimtmetį mini Nepriklausomybės atkūrimo dieną, švenčia išsivadavimą iš okupacijos, demokratijos pergalę.

„Laisvė yra pamatinė vertybė. Tai akivaizdžiai liudija narsi mūsų brolių ir seserų kova Ukrainoje, kur jau antrus metus tebesitęsia žiauri Rusijos nusikaltėlių vykdoma agresija. Šis neįtikėtinai brutalus XXI amžiuje karas Europai ir visam pasauliui įrodo, jog nėra ir negali būti jokių raudonų linijų ginant taisyklėmis grįstą pasaulio tvarką“, – sakoma premjerės sveikinime.

Anot jos, šiandien ukrainiečiai moka skaudžią kainą ir gina visų laisvę, todėl reikia padaryti daugiau, nei galima, kad pergalė būtų iškovota kuo greičiau, kad „visam laikui palaidotume vienos sergančios šalies imperines užmačias“.

Seimo pirmininkė Vilija Čmilytė-Nielsen sveikinime pažymi, kad per 33-ejus metus subrendo nauja nepriklausomybės sąlygomis susiformavusi karta, tačiau jai itin svarbu surikiuoti vertybinius akcentus.

„Subrendo graži, pajėgi, nepriklausomybės sąlygomis susiformavusi karta, kuriai galimybė rinktis, atvirumas pasauliui, nevaržoma saviraiška yra duotybė. Tačiau šiai kartai, nesusidūrusiai su okupacija, nepatyrusiai kovos už laisvę išbandymų, itin svarbu susirikiuoti vertybinius akcentus“, – šeštadienį sveikindama su Kovo 11-ąja sako Seimo pirmininkė.

Seimo Ryšių su visuomene skyriaus išplatintame pranešime parlamento vadovė taip pat pažymi, kad Kovo 11-osios dokumentas sukūrė esminį visuomenės gyvenimo įvykį, kurio įsisąmoninimas žmogų paverčia laisvu.

„Tą laisvę įgyvendinus pagal viešai deklaruotas demokratiško susitvarkymo taisykles, nutinka stebinanti transformacija – žmonės tampa piliečiais. Piliečiais, turinčiais savo teises, laisves, įsipareigojimus bendruomenei, istorijai ir ateičiai. Piliečiais, įsipareigojusiais laisvei ir pajėgiais kurti valstybę“, – sako parlamento vadovė.

Sveikindama visus su Kovo 11-osios, „mūsų pergalės prieš priešiškas jėgas dienos“ proga ji taip pat pabrėžia: „Mes nugalėjome ir Ukraina nugalės“.

1990 metų kovo 11 dieną Aukščiausioji Taryba-Atkuriamasis Seimas paskelbė, kad atkuriama nepriklausoma Lietuvos valstybė.

Už Aktą „Dėl Lietuvos Nepriklausomos valstybės atstatymo“ balsavo 124, susilaikė šeši deputatai.

Rašyti komentarą
Komentarai (174)

to-pensininkė

už tavęs stovėjo 9 vyrai NE iš Ukrainos, o iš Rašos-PARAŠOS. PASIDOMĖK-kiek (sužinojusi, gausi ,,šoką'') ruZZkių ir šeimomis ĮLEIDŽIAMA KASDIEN į Lietuvą, o tik paskui ,,pūliuok'' apie ukrainiečius. Jauni vyrai iš Ukrainos GINA savo šalį, ir net pagiję po sužeidimu fronte, VĖL grįžta į frontą. Jie myli savo šalį LABAI-ne kaip tu - ir visą širdimi NEKENČIA šalies okupantų -ruZZŲ fašistų. Pasiryžę visus juos paversti trąšomis, išlaisvinti SAVO Žemę, net savo gyvybės kaina. KIEKKK nuostabių ir visai jaunų Ukrainos vyrų ir merginų žūsta už savo šalį :( :( :( O ruZZŲ kariai-VISOS ATMATOS- kaleimšikai, psichiniai ligoniai, ir šiaip degraavę dvikojai. Nesedėk vie n D.K. o žiūrėk video apie realybę kare. DAUG video įvairiuose Ukrainos (ir ne tik) grupėse. ŠVIESKIS. Tik visiškos ATMATOS gali tyčiotis iš Ukrainos, jų žmonių. Jie visi laukia savo ,,освободителей'' čia. NESULAUKS. Ukraina NUGALĖS ruZZiškas išgamas.

Anonimas

KAI TOKS PARDON PPREZIDENTAS ATEITIES NĖRA..DUOK DIEVE JEI IŠVENGSIME KARO. NORS GYVENAME KO GERO PASKUTINIUS METUS TAIKOS SĄLYGOMIS..KARAS ANT SLENKSČIO. ŽMONĖS PRARAS VISKĄ. NAMUS VAIKUS GYVYBES

šis komentaras

apačioje buvo skirtas komentatoriui- ,,Nepriklausomybė?''.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS