Seimas baigė pratęstą rudens sesiją | Diena.lt

SEIMAS BAIGĖ PRATĘSTĄ RUDENS SESIJĄ

Ketvirtadienį parlamentarai oficialiai baigė rudens sesiją.

Pagal Konstituciją, rudens sesija prasideda rugsėjo 10 dieną ir baigiasi gruodžio 23 dieną, tačiau Seimo sprendimu ji dukart buvo pratęsta.

„Valdantieji“ darbą pratęsė argumentuodami būtinybę priimti Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymo pataisas, bet jos liko nepriimtos. Pataisos, apsunkinančios vaikų paėmimą iš šeimų, paliktos pavasario sesijai, ši prasidės kovo 10 dieną.

Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio teigimu, per penkis sesijos mėnesius priimtas 501 teisės aktas, tarp jų svarbiausias metų dokumentas – valstybės ir savivaldybių biudžetas.

„Neišvengėme iššūkių jį tvirtinant, buvo kritikos ir iš pozicijos, ir iš opozicijos. Visgi kompromisiniais sprendimais pasiekta pažanga jau jaučiama daugeliui – šeimos gavo padidintus vaiko pinigus, senjorus taip pat pasiekė padidėjusios pensijos, nors ir su trukdžiais. Geresnius atlyginimus gavo ir mokytojai, valstybės tarnautojai, pareigūnai“, – ketvirtadienį baigdamas sesiją kalbėjo V. Pranckietis.

„Praėjusią rudens sesiją laikėme mokytojų parengtą pilietiškumo egzaminą. Su skaudžiais padariniais išmokome bendrauti ir gauti grįžtamąjį ryšį, vėlgi darna rasta tik kompromisais“, – tvirtino jis.

Seimo vadovas pasidžiaugė, kad rudens sesijoje žengtas žingsnis įteisinant individualų konstitucinį skundą.

„Praėjusioje sesijoje sutikome kadencijos mediumą, kurio akivaizdoje galėjome įsivertinti. Tikiu, kad šiandien esame stiprūs ir atsparūs, pasimokėme iš klaidų ir neužsidegame nuo žiežirbų“, – teigė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

...

CHA: "Seimo vadovas pasidžiaugė, kad rudens sesijoje žengtas žingsnis įteisinant individualų konstitucinį skundą" - nėra dėl ko čia džiaugtis, tai TIK to KT siekis galutinai uzurpuot visą valdžią.

Anonimas

Dar labiau kvaksht!!! SEIMO PAPIKTINANCIO TAUTIECIUS NEBUVO;WIAU WIAU.

Anonimas

Simkmecio proga Vardantuos Lietuvos mazinti tuos besmegenius iki 100ta besmegeniu!!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS