R. Žemaitaitis atleistas iš Seimo vicepirmininko posto | Diena.lt

R. ŽEMAITAITIS ATLEISTAS IŠ SEIMO VICEPIRMININKO POSTO

„Tvarkos ir teisingumo“ vadovas Remigijus Žemaitaitis atleistas iš Seimo vicepirmininko posto.

Antradienį už jo atleidimą iš pareigų balsavo 72 Seimo nariai, prieš buvo penki ir susilaikė vienas parlamentaras.

Atstatydinti Seimo vicepirmininką reikėjo ne mažiau kaip 71 balso „už“.

R. Žemaitaitį atstatydinti siūlė valdančiųjų atstovai, tarp jų – ir buvę bendražygiai „tvarkiečiai“.

Teikime dėl atleidimo 44 Seimo nariai tvirtino, kad R. Žemaitaičio darbas parlamento vadovybėje apsunkintas praradus iškėlusios frakcijos pasitikėjimą.

R. Žemaitaitis pats nesitraukė iš Seimo vicepirmininko pareigų, sakydamas, kad politinės situacijos nėra apsvarsčiusi jį į pareigas delegavusi partijos taryba.

R. Žemaitaitis: toks valdančiųjų sprendimas

Iš Seimo vicepirmininko pareigų atleistas R. Žemaitaitis sako, kad jo atstatydinimą lėmė valdančiosios daugumos apsisprendimas, o ne darbo kokybė.

„Tai yra valdančiųjų daugumos kolektyvinis sprendimas ir jie tokį priėmė. Čia reikia suprast, kad jie yra valdančioji dauguma, man nebuvo išreikšta priekaištų nei dėl darbo“, – BNS antradienį sakė R. Žemaitaitis.

M. Morkevičiaus / ELTOS nuotr.

R. Žemaitaitis žurnalistams sakė nesigailintis, jog neatsistatydino anksčiau, o buvo iš pareigų atleistas balsavimu.

„Aš manau, tai buvo teisingas sprendimas, laukti procedūros ir ją pabaigti. Dabar į istoriją bus įrašytas paprastas dalykas, kad buvau atleidžiamas, nes kažkuri frakcija nori laisvės ar vietos pasaulyje“, – kalbėjo „tvarkiečių“ pirmininkas.

Dabar į istoriją bus įrašytas paprastas dalykas, kad buvau atleidžiamas, nes kažkuri frakcija nori laisvės ar vietos pasaulyje.

Jis teigė iki kadencijos pabaigos tikriausiai dirbsiantis Seimo narių Mišrioje grupėje, eiliniu Seimo nariu. „Reikia suvokti, kad mes visi liekame Seimo nariais, o pareigas einame laikinai“, – sakė R. Žemaitaitis.

R. Žemaitaitį atstatydinti siūlė valdančiųjų atstovai, tarp jų – ir buvę bendražygiai „tvarkiečiai“.

R. Karbauskis: balsavimas parodė, kad dauguma yra

Seimo sprendimas atleisti R. Žemaitaitį iš vicepirmininko pareigų parodė, kad Seime yra dauguma, sako „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis.

„Tai dauguma yra ir jūs tą matote pagal rezultatą. Aplinkybės, galbūt, šiek tiek skirtingos, Seimo pirmininko ir Žemaitaičio galimybės veikti Seimo narių nuomones irgi yra skirtingos. Įvyko tai, kas ir įvyko“, – žurnalistams Seime antradienį teigė R. Karbauskis.

Jis sako, kad Seimo pirmininko V. Pranckiečio planai teikti statuto pataisas, kuriomis būtų mažinamas Seimo vicepirmininkų skaičius, leistų opozicijai „kelis mėnesius Seimo pirmininko pagalba vykdyti destrukciją Seimo darbe“.

„Opozicijos reikalavimas Seimo pirmininkui yra vienas: išsaugoti opozicijai daugumą valdyboje, kad būtų galima manipuliuoti sprendimais (...). Manau, tai tęsis iki tol, kol kažkas pasikeis“, – kalbėjo R. Karbauskis.

Opozicijos reikalavimas Seimo pirmininkui yra vienas: išsaugoti opozicijai daugumą valdyboje, kad būtų galima manipuliuoti sprendimais.

Jis tikino, kad atsilaisvinusi pozicija turėtų atitekti valdančiajai daugumai. Politikas sakė manantis, kad Seimas nepritars V. Pranckiečio iniciatyvai.

„Aišku, nebus. Čia nėra nė abejonių“, – tvirtino „valstiečių“ vadovas.

Už R. Žemaitaičio atleidimą iš pareigų antradienį slaptame balsavime pasisakė 72 Seimo nariai, prieš buvo penki ir susilaikė vienas parlamentaras.

Teikime dėl atleidimo 44 Seimo nariai tvirtino, kad R. Žemaitaičio darbas parlamento vadovybėje apsunkintas praradus iškėlusios frakcijos pasitikėjimą.

Valdantieji spalio mėnesį nesėkmingai bandė atstatydinti „valstiečius“ palikusį Seimo pirmininką Viktorą Pranckietį, tačiau R. Žemaitaitis laikosi pozicijos, jog šis balsavimas buvo kitoks.

„Seimo pirmininko pozicija visai skirtinga, ir jau pusę metų tas klausima skeliamas. Jis (V. Pranckietis – BNS) turėjo draugų ir pažįstamų toje pačioje „valstiečių“ frakcijoje, kurie matė, kad tai daugiau asmeninis ginčas tarp Seimo pirmininko ir Ramūno (Karbauskio – BNS), ne taip, kaip mano atveju“, – kalbėjo R. Žemaitaitis.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga spalio pabaigoje nutraukė valdančiosios koalicijos sutartį su „Tvarka ir teisingumu“.

Rugsėjį visi Seimo „tvarkiečiai“, išskyrus partijos lyderį R. Žemaitaitį, įkūrė naują frakciją „Lietuvos gerovei“. Didžioji dalis šios frakcijos narių pasitraukė ir iš partijos „Tvarka ir teisingumas“. Ši frakcija su valdančiaisiais pasirašė susitarimą dėl bendro darbo Seime.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Zaliavalge

Nieko nesuprantu balsavime dalyvavo 78 parlamentarai tai kur kiti ???? Ką dalyvavo susitikimuose su gyventojais ??? Jei vyksta posėdis PARLAMENTARE privalai dalyvauti Dabar jums viskas vienodai svarbu savo reikalus susitvarkyti dar pakeliauti - tipo Lietuva atstovauti Kada tai baigsis?????

Puiku

Dar laukiu kada ozys uzsivers ir broileris bus isspirtas is paveldetos partijos.

išauš nauja gaidynė

Na dabar išvysime naujo gelbėtojo ir kankinio, mosikuojančio sau virš galvos pridergtomis kelnėmis, gimimą. :) O juk kažkada V.Vasiliauskas galėjo prikelti "tapšnius" naujam gyvenimui. Bet tam kelią užkirto Bachūras.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS