Seimas dirbti nuotoliu galės ir nesant ekstremaliosios padėties ar karantino | Diena.lt

SEIMAS DIRBTI NUOTOLIU GALĖS IR NESANT EKSTREMALIOSIOS PADĖTIES AR KARANTINO

Seimas priėmė Statuto pataisas, kuriomis reglamentavo  nuotolinio darbo galimybę ne tik esant ekstremaliajai situacijai ar karantinui.

Statute įtvirtinta Seimo valdybos, komitetų, komisijų nuotolinių posėdžių galimybė ir nesant ekstremaliosios padėties ar karantino. Taip pat nustatyta galimybė tiesiogiai organizuojamuose šių Seimo struktūrų posėdžiuose atskiriems Seimo nariams ir kitiems posėdžio dalyviams dalyvauti nuotoliniu būdu iš anksto apie tai informavus atitinkamo posėdžio organizatorius.

Priimtais pakeitimais nustatyta, kad reikalavimas šaukiant neeilinius Seniūnų sueigos posėdžius apie tai jos nariams pranešti prieš šešias valandas nebus taikomas, kai neeiliniai Seniūnų sueigos posėdžiai šaukiami per Seimo posėdžių pertraukas. Šiuo atveju apie šaukiamą neeilinį Seniūnų sueigos posėdį bus pranešama Seimo posėdyje.

Taip pat atsisakyta Seimo nutarimu tvirtinamų komitetų narių pavaduotojų. Komiteto nariui nedalyvaujant komiteto posėdyje, visas jo teises įgis tame posėdyje dalyvaujantis tos pačios frakcijos Seimo narys, kurį posėdyje nedalyvaujantis komiteto narys nurodys kaip savo pavaduotoją iš Seimo patvirtinto komiteto narių pavaduotojų sąrašo, ir apie tai raštu arba elektroninių ryšių priemonėmis praneš komiteto pirmininkui.

Statute nustatyta, kad Seimo narių pareiškimai bus daromi ne vakarinio, bet rytinio posėdžio pabaigoje, tam skiriant 10 minučių (šiuo metu skiriama 20 minučių).

Taip pat sudarytos palankesnės sąlygos įrašyti atskirų Seimo narių projektus į ketvirtadienio posėdžių darbotvarkę (išskyrus opozicinių frakcijų darbotvarkę), atsisakant galimybės trečdaliui Seimo narių blokuoti tokį įrašymą ir neapriboti jų svarstymo trukmės dviem valandomis.

Nuspręsta, kad neeilinės sesijos darbų programa komitetuose nebus svarstoma. Seimo nutarimo dėl Seimo neeilinės sesijos darbų programos patvirtinimo projektas po pateikimo bus svarstomas ir priimamas tame pačiame posėdyje.

Atsisakyta Statuto normos pateikto projekto svarstymo datą nustatyti toje pačioje sesijoje ir iki šiol galiojusios prievolės priėmimo stadijoje balsuoti dėl kiekvieno straipsnio, jei tam nėra prieštaraujančių Seimo narių. Nuspręsta balsuoti atskirai tik dėl tų straipsnių, kuriems priėmimo stadijoje buvo pateikta pasiūlymų.

Ketvirtadienį už Statuto pataisas balsavo 118, nė vienas nebuvo prieš, susilaikė du Seimo nariai.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Pilietiškas

Dirbs Kanaruose ir mūsų pinugus švaistys

Ką gi

dabar galės ištisai dirbti iš "kurortų"....

tai reiskia

seimas gales ir nedirbti...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS