Seimas: papildomas atostogas už ilgalaikį darbą reikia nubraukti | Diena.lt

SEIMAS: PAPILDOMAS ATOSTOGAS UŽ ILGALAIKĮ DARBĄ REIKIA NUBRAUKTI

  • 5

Nuo 2017 metų darbuotojams už ilgalaikį nepertraukiamą darbą vienoje darbovietėje papildomos kasmetinės atostogos bus suteikiamos, jeigu dėl to bus susitarta kolektyvinėje sutartyje.

Seimas antradienį, pastraipsniui balsuodamas dėl naujojo Darbo kodekso, pritarė liberalo Gintaro Steponavičiaus pataisai, kuria jis pasiūlė dėl tokių atostogų su darbdaviu tartis asmeniškai, nes dabar papildomos kelių dienų atostogos už darbo stažą priklauso automatiškai ir skiriamos pagal Vyriausybės nutarimą.

Pagal G. Steponavičiaus siūlymą, nuo kitų metų papildomų kasmetinių atostogų trukmė ir jų sąlygos būtų nusistatomos kolektyvinės sutartyse.

Profsąjungų teigimu, tokias sutartis turi apie 15 proc. šalies įmonių.

Pagal dabar mažiausiai trijų kalendorinių dienų kasmetinės papildomos atostogos priklauso darbuotojams, turintiems didesnį kaip 10 metų nepertraukiamą darbo stažą toje pat darbovietėje. Už kiekvienus paskesnius 5 metus suteikiama dar po 1 dieną papildomų atostogų.

Seimas taip pat pritarė parlamentaro siūlymui papildomų atostogų nebesuteikti už ypatingą darbo pobūdį ir už darbą sunkiomis sąlygomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

R

tautieciai labai kantrus...

Pakartosiu

O kaip su ES direktyva: "The EU’s Working Time Directive (2003/88/EC) requires EU countries to guarantee the following rights for all workers:...paid annual leave of at least 4 weeks per year..."? Kai kurias kitas ES direktyvų nuostatas naujasis kodeksas taip pat pažeidžia. O gal Lietuvoje galioja tik tos ES direktyvos, kurios darbdaviams patinka? Beje, seimūnų darbdaviai yra rinkėjai, tai gal rinkėjai gali visą tą kromelį grūst velniop rinkimų nelaukiant ir be jokių išeitinių?

LLL

Socdemai ir visa valdančioji dauguma su naujuoju DK apsikakojo iki ausų. Bus labai įdomu pasekti rinkimų rezultatus. Pamatysime kaip lietuviai vertina tokius sprendimus ir jų priėmėjus. Įtariu, kad socdemams ir visai valdančiai daugumai bus tragedija - teks patiems pasidžiaugti savo sprendimų rezultatais, juk tikrai ne visi yra darbdaviai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS