Seimas paragino palaikyti Ukrainą ginantis nuo agresoriaus | Diena.lt

SEIMAS PARAGINO PALAIKYTI UKRAINĄ GINANTIS NUO AGRESORIAUS

Ukrainos siekis apsiginti ir atgauti okupuotas žemes bei sukurti europietišką valstybę yra strateginis Lietuvos siekis, teigiama antradienį parlamento priimtoje deklaracijoje.

Už dokumentą, pavadintą „Gegužės 3-iosios deklaracija“, vieningai balsavo 100 Seimo narių.

„Ukrainos siekis apsiginti nuo agresoriaus ir atgauti okupuotas žemes bei sukurti saugią, klestinčią ir europietišką valstybę, suartėjančią su NATO ir Europos Sąjunga, yra ir strateginis Lietuvos siekis. Lietuva kviečia Lenkiją ir Ukrainą, visoms kartu, imtis bendrų žygių ir padaryti viską, kad tai taptų ir visų mūsų partnerių Vakaruose svarbiausiu siekiu“, – teigiama priimtoje deklaracijoje.

Joje rašoma, kad būtina ne tik stabdyti Rusijos agresiją Ukrainoje, bet ir investuoti į sėkmės valstybių sukūrimą Europos Rytų kaimynystėje.

„Tikime, kad ir šiandieninė Rusija kada nors taps neagresyvia bei europietiška valstybe. Tam, kad tokia Rusijos perspektyva ateityje realizuotųsi, šiandien bendromis pastangomis privalome stabdyti jos agresiją Ukrainoje ir investuoti į „sėkmės valstybių“ juostos, pradedant nuo Ukrainos, sukūrimą Europos Rytų kaimynystėje“, – nurodoma dokumente.

Šia deklaracija Lietuvos parlamentarai norėjo pagerbti vadinamąją Gegužės 3-iosios Konstituciją.

Pažymima, kad 1791 metų gegužės 3-iosios Abiejų Tautų Respublikos Konstitucija buvo pirmoji šiuolaikinė Konstitucija Europos žemyne ir antroji visame pasaulyje, ji apibrėžė modernią valdžios institucijų sąrangą bei pabrėžė teisinės valstybės ir žmogaus teisių konstitucinių vertybių svarbą.

„Su šūkiu „Už jūsų ir mūsų laisvę“ lietuviai ir lenkai, ukrainiečiai ir gudai, žydai ir totoriai, kitų tautų žmonės mūsų žemėse ėjo ginti Gegužės 3-iosios Konstitucijos europietiškų idealų(...) Šiandien kviečiame Gegužės 3-iosios Konstitucijos kūrėjų įpėdinius padaryti viską, kad visos valstybės, įsikūrusios buvusiose Abiejų Tautų Respublikos žemėse, turėtų galimybę tapti laisvos ir vieningos Europos dalimi“, – rašoma Seimo priimtoje deklaracijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Anonimas

Slabo Ukrainie, cherojam slabo...

Uronili Salo

Hoholaiuropos meslas.

Taip

Seimas ne Lietuva ir ne jiems spręsti ,mes rinkimus jūs ,kad kovotumete už mūsų tauta ,o kadangi rupinates fašistais tai reiktų visus ,visus pašalinti išvyti į Ukrainą ir perimti nauja visai nepriklausoma laisva valdžia ir jokiu giminių isgaminiu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS