Seimas patvirtino dar tris V. Čmilytės-Nielsen pavaduotojus, A. Norkienė nepaskirta | Diena.lt

SEIMAS PATVIRTINO DAR TRIS V. ČMILYTĖS-NIELSEN PAVADUOTOJUS, A. NORKIENĖ NEPASKIRTA

Seimas antradienį atmetė opozicinių „valstiečių“ siūlytos Aušrinės Norkienės kandidatūrą į Seimo vicepirmininkes.

Už A. Norkienę balsavo 57 Seimo nariai, prieš buvo 47, susilaikė 29, vienas biuletenis rastas negaliojantis.

Parlamentarai iš siūlytų keturių antradienį patvirtino tris kandidatūras – Seimo vicepirmininkais paskirti konservatoriai Paulius Saudargas ir Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, Laisvės partijos atstovas Vytautas Mitalas.

Per slaptą balsavimą už P. Saudargą buvo 117 Seimo narių, prieš – 11, penki susilaikė, už R. Morkūnaitę-Mikulėnienę – 97, prieš – 26 ir devyni susilaikė, už V. Mitalą – 78,  prieš – 43, susilaikė vienuolika.

Pirmadienį susitikusi su „valstiečių“ lyderiu Ramūnu Karbauskiu Seimo vadovė siūlė jam paieškoti kitos kandidatūros, kuri sulauktų didesnio palaikymo parlamente. Tačiau „valstiečiai“ nutarė kandidato į vicepirmininkus nekeisti.

Pagal Seimo statutą, parlamento vadovas gali turėti ne daugiau kaip septynis pavaduotojus. Tačiau koalicijos partneriai yra sutarę, kad jų bus šeši.

Kandidatus į vicepirmininkus, pasitaręs su frakcijomis, Seimo pirmininkas siūlo taip, kad jo pavaduotojais būtų ne mažiau kaip du Seimo opozicijos atstovai.

Penktadienį, per pirmąjį naujojo parlamento posėdį, vicepirmininkais jau patvirtintas konservatorius Jurgis Razma ir „darbietis“ Andrius Mazuronis.

Savo kandidatą į Seimo vicepirmininkus siūlė ir opozicinė Lietuvos socialdemokratų partija, tačiau jų kandidatas Julius Sabatauskas liko nepateiktas.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Laikas susiprasti

Jei būtų siūlę Baškienę, tikriausiai rezultatas būtų kitoks.Puiki politikė.Baigėsi Karbauskio karaliavimas..niekas nebešoks pagal jo dūdelę

Anonimas

O ko neleido Baškienės,juk ji pati neatsisakė,čia Karbauskis dirigavo-tai ką nori,tą ir turi,milijonierius liko pažemintas.Ne viską ir milijonai gali.

Nausiedianc

Kajp taj, terbakrauskienė nepaskyrta ..?! :-o
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS