Seimas pradeda pavasario sesiją | Diena.lt

SEIMAS PRADEDA PAVASARIO SESIJĄ

  • 0

Antradienį Seimas pradeda paskutinę ištisinę šios kadencijos sesiją.

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis ir premjeras Saulius Skvernelis pristatys pavasario sesijos darbų programą.

Antradienį taip pat planuojama pateikti trijų Konstitucinio Teismo teisėjų ir Lietuvos Aukščiausiojo Teismo pirmininko kandidatūras.

KT teisėjais siūloma skirti Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėją Algį Norkūną, advokatę Giedrą Lastauskieną ir KT kanclerę Ingridą Danėlienę.

Į Lietuvos Aukščiausiojo Teismo pirmininko pareigas prezidentas teikia laikinai šiam teismui vadovaujančią Sigitą Rudėnaitę.

Iš viso Seimo pavasario sesijos darbų programos projekte – per 580 teisės aktų projektų (be lydimųjų). Vyriausybė į sesijos darbų programą pasiūlė įrašyti 147, prezidentas Gitanas Nausėda – devynis, Seimo nariai (frakcijos) – apie 300 įstatymų projektų.

Dalis į darbų programą įrašytų projektų jau yra pateikti ankstesnėse sesijose ir bus tęsiamas tolesnis jų svarstymas. Be to, sesijoje bus išklausytas pirmasis šalies vadovo G. Nausėdos metinis pranešimas, Vyriausybės metinė veiklos ataskaita.

„Labai svarbu, kad šioje pavasario sesijoje kelsime taip pasaulyje aktualų klimato kaitos klausimą, kalbėsime apie taršą ir atsinaujinančią energetiką. Taip pat aptarsime ir „Brexit“ temą, kaip ji palies mūsų tautiečius. Žinoma, mūsų prioritetas išlieka švietimas – ieškosime geriausio finansavimo ir valdymo modelio, sieksime nemokamo bakalauro studijų, užbaigsime aukštųjų mokyklų reorganizavimą“, – svarbiausius darbų programos akcentus išskyrė parlamento vadovas.

Seimas eilinę pavasario sesiją pradeda kovo 10 dieną ir baigs birželio 30 dieną – tai bus paskutinė ištisinė dvyliktojo Seimo sesija. Politikai rugsėjį dar susirinks į eilinę rudens sesiją, tačiau spalį įvyks nauji Seimo rinkimai ir lapkritį prisieks naujasis parlamentas. Eilinė rudens sesija baigiasi gruodžio 23 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS