Seimas priėmė rezoliuciją dėl A. Navalno apnuodijimo | Diena.lt

SEIMAS PRIĖMĖ REZOLIUCIJĄ DĖL A. NAVALNO APNUODIJIMO

Seimas ketvirtadienį priėmė rezoliuciją dėl Rusijos opozicinių jėgų lyderio Aleksejaus Navalno apnuodijimo – Kremlius nepasirengęs keisti savo agresyvaus ir ciniško elgesio opozicijos atžvilgiu, teigiama dokumente.

Dokumente teigiama, kad A. Navalno apnuodijimas „dar kartą primena, jog būtina stabdyti dujotiekio „Nord Stream 2“ tiesimą“.

Už rezoliuciją balsavo 47 parlamentarai, vienas susilaikė. Dokumentą inicijavo Seimo Europos reikalų komiteto vadovas „socialdarbietis“ Gediminas Kirkilas, konservatorių vadovas opozicijos lyderis Gabrielius Landsbergis bei frakcijos kolegos Laurynas Kasčiūnas, Žygimantas Pavilionis, Laisvės partijos vadovė Aušrinė Armonaitė, socialdemokratė Dovilė Šakalienė.

Rezoliucija sakoma, kad „A. Navalno apnuodijimas panaudojant Rusijos laboratorijose sukurtą cheminę paralyžiuojamąją nuodingąją medžiagą, kuri uždrausta tarptautinėmis sutartimis, labai aiškiai parodė, kad Kremlius nepasirengęs keisti savo agresyvaus ir ciniško elgesio politinės opozicijos atžvilgiu“.

Joje nurodoma, kad energijos išteklių eksportas yra pagrindinis šaltinis, iš kurio finansuojamos „Rusijos agresyvios užsienio politikos iniciatyvos, dažniausiai nukreiptos prieš Baltijos šalis ir kitas Vidurio ir Rytų Europos valstybes“, ir dėl to siūloma stabdyti dujotiekio „Nord Stream 2“ tiesimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Čiubaka

Už rezoliuciją balsavo 47 parlamentarai, vienas susilaikė. Toks vaizdas, kad burgdinastija susirinko ir balsavo. Visai kaip senais gerais laikais

tai jau

socpolitinis idijotizmas iremintas ir uzfiksuotas sovietkolektyvizmo/ kur visi lygus bet buvo ir /lygesniu tas kartojasi juk paprociai igauna realu pavydala ka ir matome psichu ir isteriku sockolektyve/?.....

Anonimas

Seimo idijotai tai dar Navalna priimkite giventi i Lietuva nes jo saskaitos ir butas arestuota tegu lansbirka su austeja priglaudzia pas save pagiventi :-)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS