Seime bręsta naujas rinkiminis šou: kas čia dėsis? | Diena.lt

SEIME BRĘSTA NAUJAS RINKIMINIS ŠOU: KAS ČIA DĖSIS?

  • 63

Jau rugsėjo 10 d. Parlamentas renkasi į naują rudens sesiją. Kaip atrodys naujas politinis sezonas, pas Seimo pirmininkę rinkosi aptarti koalicinė taryba, praneša LNK.

Plačiau apie tai reportaže pasakojo Seimo vicepirmininkas, Laisvės frakcijos seniūnas Vytautas Mitalas.

– Posėdis užtruko ilgiau nei planuota. Ar ginčijotės, ar dalijotės vasaros įspūdžiais?

– Nei taip, nei taip. Kalbėjomės apie tai, koks sezonas laukia, kokie įstatymų projektai parengti ir kas bus svarstoma Seime. Sutarėme keletą dalykų. Niekas negalvoja, kad daugelio aptarinėjamą mokesčių reformą reikėtų priimti greituoju būdu. Mes, Laisvės partija, esame gana kritiški pateiktam reformos paketui dėl daugybės motyvų. Liberalų Sąjūdis taip pat išlaiko tokį kritiškumą. Konservatoriai turi palankesnę poziciją. Siūliau, kad galbūt išvis reikėtų atidėti šį projektą. Sutarėme lėtai diskutuoti apie esminius aspektus ir jei rasime bendrą sutarimą, judėsime toliau.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

– Prezidentas rudenį žada grįžti į Seimą dėl baltarusių suvaržymo patekti į Lietuvą. Ar valdančioji dauguma pritaria tam?

– Mūsų institucijos dirba kiekvieną dieną. Esu labai kritiškas klausimo politizavimui. Pamatėme per Lenkijos rinkimų kampaniją, kuri dabar vyksta, kaip kai kurie nacionalinio saugumo klausimai yra politizuojami. Manau, kad jei situacija nepasikeis ir neužaštrės, tai papildomi pakeitimai ar ribojimai neturėtų nacionalinio saugumo motyvo. Aišku, tikrai nesu aiškiaregis, tikrai nežinau, kaip bus vėliau. Jei kažkas staigiai pasikeistų, Lietuvos valstybė reaguotų ir imtųsi tam tikrų veiksmų. Kai kurias diskusijas dėl nacionalinio saugumo priimu kaip norą politizuoti.

– Kai kurie politologai sako, kad šį rudenį pamatysime tikrą rinkiminį šou mūsų Seime . Ar pritariate tam?

– Gali būti. Rinkiminis šou bus ruošiantis prezidento rinkimų kampanijai. Atrodo, kad yra aiškus lyderis. Nereikia būti politologu, kad matytum tai. Bus didelis visuomenės dėmesys. Visuomenė daug tikisi iš prezidento institucijos. Visai nesvarbu, kokie kandidatai išsirikiuos, mes matysime norą pelnyti žmonių palankumą net ir įvairiausiais populistiniais siūlymais.

– Ar jūs vis dar turite kokių nors vilčių dėl partnerystės įstatymo?

– Tikrai dar turiu vilčių. Mes šį klausimą taip pat aptarinėjome. Sutarėme, kad šis klausimas yra rudens darbų programoje. Suprantu, kad šis klausimas taip pat yra politizuojamas, susikuriami scenarijai, kaip iširs šeimos, tačiau Europoje to niekur neįvyko. Vilčių turiu, nors suprantu, kad darbo laukia daug.

Rašyti komentarą
Komentarai (63)

Jei gins lietuvių kalbą, kaip Latvijos

Balsuosiu už konservatorius, nes dabar, panašu, jiems vis tiek. Pilna rusijos, baltarusijos piliečių, rusų mokyklos, aptarnauk juos rusų kalba, antros rusu kalbos moko, baisu

LIII

Lietuva rinksis konservatorius antrai kadencijai. Kitaip Lietuvą sujungs su Kaliningradu ir pavadins Kalinlitrusia.

Fiziologas

Mus globojanti ranka paėmė kryptį - be sąžinė graužimo gausinti, įvairinti ir didinti pinigines baudas, neretai dėl mažmožių. Tai baudų ejakuliacinė politika, ji neturi ateities, kažkada tuos neatsakingai priimtus įstatymus teks gėdingai atšaukinėti, Visuomenė, sprendžiant iš komentarų, yra įaudrinta, įtampos kyla.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS