Seime rengiamas kreipimasis į prezidentą dėl pilietybės suteikimo A. Reed | Diena.lt

SEIME RENGIAMAS KREIPIMASIS Į PREZIDENTĄ DĖL PILIETYBĖS SUTEIKIMO A. REED

  • 21

Seimo narė konservatorė Dalia Asanavičiūtė parengė kreipimąsi į prezidentą Gitaną Nausėdą dėl Lietuvos pilietybės suteikimo šokėjai ant ledo amerikietei Allison Reed (Elison Ryd).

Ji savaitgalį Kaune su partneriu Sauliumi Ambrulevičiumi, atstovaudami Lietuvai, iškovojo bronzos medalį Europos dailiojo čiuožimo čempionate.

Kreipimesi siūloma Lietuvos pilietybę sportininkei suteikti už nuopelnus išimties tvarka.

„Tikime, kad tokie pasiekimai kaip bronzos medalio iškovojimas tarptautiniame konkurse po 18 metų pertraukos gali būti laikomas prisidėjimu prie Lietuvos galios ir jos autoriteto tarptautinėje bendruomenėje didinimo pagal Pilietybės įstatymo 20 straipsnio reikšmę“, – teigiama kreipimesi.

Prezidentas raginamas atsižvelgti į A. Reed ryžtą ir norą atstovauti Lietuvos valstybei, atsidavimą Lietuvos kultūrai bei suteikti galimybę toliau garsinti šalies vardą pasaulyje, jau kaip Lietuvos pilietei.

Kreipimesi pažymima, kad pilietybės suteikimas sudarytų galimybę A. Reed ir S. Ambrulevičiui dalyvauti 2026 metų žiemos olimpinėse žaidynėse atstovaujant Lietuvai.

„A. Reed įrodė savo lojalumą Lietuvos valstybei per septynerius metus atstovavimo mūsų valstybei. Nepaisant du kartus gauto neigiamo atsakymo dėl Lietuvos pilietybės suteikimo, ji toliau tęsė sportinę karjerą su partneriu lietuviu S. Ambrulevičiumi atstovaudama Lietuvai tarptautiniuose konkursuose“, – rašoma laiške prezidentui.

Jame taip pat pažymima, kad A. Reed yra Lietuvai draugiškos valstybės, saugumo partnerės – JAV – pilietė.

Prieš išsiųsdama kreipimąsi į prezidentą D. Asanavičiūtė dar rinks jai pritarančių parlamentarų parašus.

Prezidentūra pirmadienį BNS informavo, kad prašymas dėl Lietuvos pilietybės suteikimo A. Reed būtų vertinamas jį gavus.

„Pilietybės suteikimas yra teisės aktų reguliuojama procedūra. Ši procedūra pradedama asmens prašymu ir tik tuomet, kiekvieną prašymą individualiai vertinant, sprendžiamas pilietybės suteikimo klausimas“, – teigiama atsiųstame komentare.

G. Nausėda du kartus – pernai ir užpernai – atmetė A. Reed prašymą suteikti jai Lietuvos pilietybę išimties tvarka.

Tuomet teigta, kad Lietuvos pilietybė išimties tvarka dailiojo čiuožimo atstovei nesuteikta neįrodžius ypatingų nuopelnų Lietuvai.

Rašyti komentarą
Komentarai (21)

laisvietis

Tas pats bus kaip su ruske ,dave lietuvos.. , o paskui reikia atimti. Cia jau stebuklas ,kad laimejo 3 vieta, reikejo sokti su lietuve ir nebutu problemu . Jokiu piletybiu, tai ,nereikia suteikti ,tai privis visokio sarsalo. Ne pilietybe svarbiausia, okad esi lietuvis

To betrūko

Kad kažkokiai mergai ateiviai iš jankyno Lietuvos prezidentas pradės suteikinėti pilietybes

xxx

nėra reikalo dalinti pilietybių - galima pagal galiojančius įstatymus
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS