Seime vyks mokymai Ukrainos parlamentarams | Diena.lt

SEIME VYKS MOKYMAI UKRAINOS PARLAMENTARAMS

  • 0

Šią savaitę Lietuvos Seime vyks mokymai Ukrainos Aukščiausiosios Rados nariams.

Nuo antradienio iki šeštadienio Lietuvoje lankysis dešimties Ukrainos parlamentarų delegacija. Jie priklauso skirtingoms Aukščiausiosios Rados frakcijoms.

Ukrainos parlamentarai dalyvaus Seimo ir Tarptautinio respublikonų instituto rengiamuose mokymuose pagal programą Rytų kaimynystės šalių parlamentų nariams ir tarnautojams. Analogiški mokymai jau vyko Gruzijos ir Moldovos parlamentarams ir parlamentų darbuotojams, pranešė Seimo Ryšių su visuomene skyrius.

Šių mokymų tikslas – padėti asociacijos susitarimą pasirašiusios Ukrainos parlamentarams kurti geresnes reformų vizijas ir paversti jas konkrečiais politiniais veiksmais, tęsiant integraciją į Europos Sąjungą.

Mokymuose daugiausia dėmesio bus skiriama kasdieniam Lietuvos parlamento darbui, su stojimu į Europos Sąjungą susijusių teisės aktų įgyvendinimui, parlamentinių komitetų funkcijoms, parlamentinės kontrolės vykdymo mechanizmui, ryšiams su rinkėjais.

Svečiai taip pat ketina lankytis Laisvosios rinkos institute, Marijampolės ir Birštono savivaldybėse, kur bus kalbama apie valdžios decentralizaciją ir regioninę plėtrą.

Gairės: Seimas, Rada, mokymai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS