Seimo atstovai vyksta stebėti prezidento rinkimų Turkijoje | Diena.lt

SEIMO ATSTOVAI VYKSTA STEBĖTI PREZIDENTO RINKIMŲ TURKIJOJE

  • 1

Seimo atstovai Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos Parlamentinėje Asamblėjoje (ESBO PA) vyksta stebėti prezidento rinkimų Turkijoje.

Lietuvos atstovė, ESBO PA viceprezidentė Vilija Aleknaitė-Abramikienė paskirta vadovauti prezidento rinkimų stebėjimo misijai. Tokioms pareigoms Lietuvos delegacijos ESBO atstovas nominuotas pirmą kartą.

Kartu su V.Aleknaite-Abramikiene Seimo valdyba į misiją komandiravo ir parlamento delegacijos ESBO PA vadovę Birutę Vėsaitę bei pavaduotoją Emanuelį Zingerį, pranešė Seimo Ryšių su visuomene skyrius.

Jie komandiruoti į Turkiją rugpjūčio 7-12 dienomis.

Turkija, kurios prezidento rinkimų pirmasis turas vyks rugpjūčio 10 dieną, pastaraisiais metais skelbiasi įgyvendinanti rinkimų sistemos reformas. ESBO, savo ruožtu 2011 metais vykdžiusi Turkijos parlamento rinkimų stebėjimo misiją, atskleidė su reformomis susijusių ir nerimą keliančių tendencijų, tarp jų – ir išraiškos laisvės ribojimų.

Nuo 1993 metų daugiau kaip 5000 ESBO parlamentarų ir personalo darbuotojų stebėjo kiek daugiau nei 130 rinkimų, vykusių 30 šalių.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

:)))

jo jo, ant juros kranto labai gerai rinkimus stebeti :)))

SUSIJUSIOS NAUJIENOS