Seimo komitetas pritarė siūlymui pratęsti draudimą retransliuoti rusiškus ir baltarusiškus kanalus | Diena.lt

SEIMO KOMITETAS PRITARĖ SIŪLYMUI PRATĘSTI DRAUDIMĄ RETRANSLIUOTI RUSIŠKUS IR BALTARUSIŠKUS KANALUS

  • 16

Šią savaitę Seimo Kultūros komitetas po svarstymo bendru sutarimu pritarė siūlymui pratęsti draudimą retransliuoti Rusijos ir Baltarusijos kanalų programas.

Šiuo metu numatyta, kad pastarasis ribojimas galioja iki 2024 metų spalio 1 dienos.

Kultūros ministerijos inicijuotais įstatymų pakeitimais siūloma pratęsti draudimą neribotam laikui ir numatyti, jog šie ribojimai galiotų tol, kol Rusija ir Baltarusija Nacionalinėje saugumo strategijoje būtų laikomos kaip pavojų ir grėsmę Lietuvai keliančios šalys.

„Kad nereikėtų kas kažkiek laiko vis grįžti ir šią nuostatą pratęsti, sutarėme, kad mes tiesiog remiamės Seimo patvirtinta Nacionalinio saugumo strategija, kurioje Rusijos Federacija ir Baltarusijos Respublika yra nurodomos kaip keliančios pavojų, grėsmę nacionaliniam saugumui“, – anksčiau teigė kultūros ministras Simonas Kairys.

„Tai kol ta grėsmė šioje strategijoje yra įvardinta, tol ir galios šis draudimas“, – tuomet pridūrė jis.

ELTA primena, kad pernai rugsėjį parlamentas pratęsė draudimą retransliuoti ir platinti internete Rusijoje ar Baltarusijoje įsteigtų, tiesiogiai ar netiesiogiai valdomų, kontroliuojamų ar finansuojamų įmonių radijo ir televizijos programas. Išimtis galioja tik Europos Sąjungos (ES) valstybių platinamiems kanalams.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Anonimas

O KAM TADA INTERNETAS ??? SENIAI LIETUVIŠKOS DURNADĖŽĖS NEŽIURIU....

Kokia komiteto sudėtis

pasiveizėket.:D Keršijentis žmonems ka Kaune ano neišrinko juozapaitis nupušus pusprotė jakawonytė o kitu net nepažystu nemačiau negirdejau ba niekur niekad nieko nedirba nesirodo i nedaro Tik alga seimerio jama Tai kap pasakė broileris tep ir daro. Dyrnyno vienos palatos ligoniai :D)

Idiotai

jeigu net filmų kanalus draudžia tai koks jų mastymas?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS