Tyrimas dėl I. Rozovos: Seimo komitetas baigė VSD atstovų apklausas | Diena.lt

TYRIMAS DĖL I. ROZOVOS: SEIMO KOMITETAS BAIGĖ VSD ATSTOVŲ APKLAUSAS

Tyrimą dėl Seimo narės Irinos Rozovos ryšių su rusų diplomatais atliekantis Seimo Nacionalinis saugumo ir gynybos komitetas (NSGK) baigė Valstybės saugumo departamento (VSD) atstovų apklausas.

„Pagaliau baigėm surinkti visą mūsų tyrimui reikalingą informaciją iš Valstybės saugumo departamento. Daug informacijos esam gavę raštu, dar reikia su ja susipažinti, manau, kol kas tos informacijos pakanka, kiek esame surinkę“, – trečiadienį BNS sakė NSGK vadovas „valstietis“ Dainius Gaižauskas.

Pasak komiteto vadovo, gauta informacija bus susisteminta ir pasiruošta kviečiamų asmenų, I. Rozovos bei kitų, apklausoms, jos turėtų prasidėti po dviejų savaičių biudžeto svarstymo pertraukos.

„Šiai dienai manome, kad gavome viską, kas mums aktualu, ta klausimų apimtimi, kurią mums suformulavo Seimas“, – pažymėjo D. Gaižauskas.

Seimo NSGK tyrimą, ar I. Rozovos ryšiai galėjo kelti grėsmę nacionaliniam saugumui, komitetas įpareigotas atlikti iki gruodžio 1 dienos, tačiau D. Gaižauskas jau anksčiau yra sakęs, kad terminą bus prašoma pratęsti.

VSD atstovai į komiteto posėdžius buvo kviesti nuo rugsėjo pabaigos.

Tyrimas dėl I. Rozovos nuslėptų ryšių su Rusijos diplomatais inicijuotas paaiškėjus, jog 2018 metų sausį Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis gavo VSD pažymą apie parlamentarę. Joje rekomenduota neišduoti politikei leidimo dirbti su įslaptinta informacija.

Dokumente rašoma apie tarimąsi su Rusijos diplomatais dėl finansinės paramos Rusų aljansui, Seimo narės bendravimą su iš Lietuvos 2014 metais išsiųstu Rusijos generaliniu konsulu Vladimiru Malyginu.

Parlamentarė I. Rozova laikosi pozicijos, kad jos ryšiai su rusų diplomatais nebuvo asmeniniai, todėl ji neturėjusi jų deklaruoti VSD klausimyne.

Seimas NSGK taip pat pavedė atlikti tyrimą politikų, disponavusių informacija apie I. Rozovą, veiksmų. Komitetas aiškinsis, kokius sprendimus, susipažinęs su medžiaga apie I. Rozovą, priėmė Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis, kiti informaciją gavę Seimo nariai.

Seime I. Rozova priklauso Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcijai.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Geriausias siūlymas

Vyti kuo toliau iŠ Seimo tĄ brudĄ-tiek Rozovą,tiek Tomaševskį,tiek tą pasipūtusį kalakutą karbauskį su visa Širinskiene.Bent tiek apsivalytų Seimas.

tai

jauniski paleisk paleckiuka ir jo vieta ikurk basciuka su rozova tai butu geras politduetas gal dar atsirastu 1 politvunderkindukas kandidatas i seima?.....

koks

dar nacsocsaugumas nejuokinkit nereikejo rusu ir zydu isviso isileisti i seimturgeli o jei ten visi vienodi tai nevaidinkit superpatriotu kaip kolega ....bergeris o gal visi sionkgbistai ir yra czv filjalas Lietuvoje nes is vsd pasyvumo darosi neaisku kas mes ir kur einame?... tai gal Z.Vaisvyla atsakys nors jo veikla vunderchuligano adresu kelia abejoniu siuo asmeniu ir visom intrigom kuriomis valdomi /runkeliai/?.........
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS