Seimo nariai inicijavo pilietybės panaikinimą M. Drobiazko | Diena.lt

SEIMO NARIAI INICIJAVO PILIETYBĖS PANAIKINIMĄ M. DROBIAZKO

Seimo nariai inicijavo Lietuvos pilietybės panaikinimą ledo šokėjai Margaritai Drobiazko, tęsiančiai pasirodymus Rusijoje, antradienį pranešė LNK Žinios.

Jie kreipėsi į Vidaus reikalų ministeriją (VRM), kad ši įvertintų pagrindus panaikinti pilietybę čiuožėjai pagal kovą įsigaliojusias įstatymo pataisas, leidžiančias atimti išimties tvarka įgytą pilietybę asmeniui, savo veiksmais keliančiam grėsmę Lietuvos ar jos sąjungininkų saugumo interesams ir taip žeminančiam šalies vardą.

VRM savo ruožtu turėtų kreiptis į Pilietybės reikalų komisiją, kuri teiktų rekomendaciją prezidentui Gitanui Nausėdai, priimsiančiam galutinį sprendimą dėl pilietybės panaikinimo.

Tikrai Lietuva nenori turėti tokių žmonių, kurie palaiko šalį agresorę ir bando pateisinti jos veiksmus.

„Tikėjomės, kad po įstatymo priėmimo (...) precedentų tokių nebus“, – sakė Seimo narė Dalia Asanavičiūtė.

„Kreipėmės į Vidaus reikalų ministeriją, kadangi taip įstatyme numatyta, kad Pilietybės reikalų komisijai (siūlymą – BNS) turi teikti būtent Vidaus reikalų ministerija“, – teigė ji.

Pasak jos, pilietybės panaikinimas M. Drobiazko inicijuotas socialiniuose tinkluose matant, kad „toliau vyksta bendradarbiavimas su Kremliaus ruporais“.

„Tikrai Lietuva nenori turėti tokių žmonių, kurie palaiko šalį agresorę ir bando pateisinti (jos – BNS) veiksmus“, – sakė Seimo narys Virgilijus Alekna.

LNK turinys:

M. Drobiazko anyta, Lietuvos čiuožimo federacijos vadovė Lilija Vanagienė sakė apgailestaujanti dėl inicijuotos procedūros. Anot jos, Lietuva labai greitai pamiršo čiužėjos bei jos vyro, šokių partnerio Povilo Vanago nuopelnus šaliai.

„Jų per tiek metų pasiekti rezultatai padarė įtakos tam, kad mes šiandien turime Europos (dailiojo čiuožimo – BNS) čempionatą Lietuvoje, Kaune“, – teigė L. Vanagienė.

Minima Pilietybės įstatymo pataisa ir buvo parengta reaguojant į pernai vasarą kilusį rezonansą dėl M. Drobiazko ir P. Vanago elgesio, kai jie rugpjūtį Sočyje, Rusijoje, dalyvavo šou programoje. Ją surengė Rusijos prezidento atstovo spaudai Dmitrijaus Peskovo žmona Tatjana Navka.

Nuostata dėl pilietybės panaikinimo galioja tik išimties tvarka Lietuvos pilietybę gavusiems asmenims, turintiems ir kitos valstybės pilietybę. Tokių šiuo metu per 800.

Po M. Drobiazko ir P. Vanago pasirodymo Sočyje prezidentas G. Nausėda iš jų atėmė Lietuvos valstybės apdovanojimus, anksčiau suteiktus už nuopelnus valstybei.

Rusijoje gimusiai ir gyvenančiai M. Drobiazko Lietuvos pilietybė buvo suteikta išimties tvarka už nuopelnus sporto srityje.

Gairės: Margarita Drobiazko, Seimo nariai, Lietuvos pilietybė, karas Ukrainoje, Povilas Vanagas, Lilija Vanagienė, LNK turinys1
Rašyti komentarą
Komentarai (43)

taigi

Manau, reikia atimti pilietybes iš "aitvaro" žmogžudžių tiesiogiai dalyvavusių Irako okupacijoje ir irakiečių žudymuose.

išvada

Durnių laivas visiškai kiauras., tad ir bilietėlis - pilietybė beverčiai.

Cha

tai kad ,,intelektualai", tai kad ,,šviesuoliai"tie šitie aktyvistai-pilietybių atiminėjimo specialistai besidraskantys antirusizmo dvasioj :D:D (Kudirka nervingai rūko kapų kampe) O jei rimtai tai man iš tikrųjų gėda dėl tokių mano valstybės valdžios vadų elgesio. Gal dar ,,sukalsit" policiją kultūros ar sporto srityse kuri gaudytų ir priduotų nubaust štai tokius ,,nusikaltėlius"? Taigi Drobiasko niekad nepasakė kad Putino sukeltas karas yra gerai ar dar kaip. Negi koncertas RUSŲ AR BALTARUSIŲ ŽMONĖMS jau yra nusikaltimas?!Ypač nusivyliau prezidentu kuris galėjo užkirst šitam apsurdui kelią. Ir sutramdyt visus nemastančius partinių sektų prietrankas. Kurie jau iki gyvo kaul įgriso tautai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS