Seimo narys M. Matijošaitis grąžino beveik 3 tūkst. eurų parlametinių lėšų | Diena.lt

SEIMO NARYS M. MATIJOŠAITIS GRĄŽINO BEVEIK 3 TŪKST. EURŲ PARLAMETINIŲ LĖŠŲ

Seimo Laisvės frakcijos narys Marius Matijošaitis Seimo kanceliarijai grąžino 2814 eurų už programinę įrangą, įsigytą parlamentinei veiklai skirtomis lėšomis.

„Už visą įrangą, kuri buvo pirkta iš muzikos prekių parduotuvės, bet naudojau darbui, tą visą sumą ir grąžinau“, – BNS sakė parlamentaras.

„Tai nei būgnai, nei muzikos instrumentai, nei garso kolonėlės, tai kompiuterinė arba programinė įranga, kuri gali būti skirta darbui arba gali būti teoriškai naudojama audio inžinieriams, muzikantams ir t. t.“, – pridūrė jis.

Apie grąžintas lėšas parlamentaras trečiadienį informavo ir Seimo Etikos ir procedūrų komisiją.

Etikos sargai savo ruožtu konstatavo, kad dalis Seimo nario pirktos įrangos neatitinka Seimo valdybos patvirtinto aprašo, kas gali būti įsigyjama už parlamentines lėšas.

Nei aš, nei patarėjai neįžvelgėme kokio nors pažeidimo.

Tuo metu M. Matijošaitis įsitikinęs, kad nustatytos tvarkos nepažeidė.

„Nei aš, nei patarėjai neįžvelgėme kokio nors pažeidimo. Mes laikomės Seimo valdybos patvirtinto aprašo. Taip pat tikrino Seimo kanceliarijos Finansų skyrius, pažeidimų nenustatė. Man tiesiog apmaudu, kad toks ažiotažas kyla. Paprasčiausiai prisiėmiau politinę atsakomybę“, – BNS sakė parlamentaras, kodėl nusprendęs grąžinti lėšas.

M. Matijošaitis tvirtino, kad taip pasielgti jam rekomendavo ir partijos etikos sargai.

„Mano politinė bendruomenė teisėtai jautriai reaguoja net į neskaidrumo regimybę, ir dėl to, kad prisiimčiau politinę atsakomybę, nusprendžiau tai padaryti“, – sakė Seimo narys.

Vasario mėnesį visuomenininkas Andrius Tapinas paskelbė, kad M. Matijošaitis už parlamentinei veiklai skirtas lėšas pirko profesionalią muzikinę įrangą, kompiuterių, spausdintuvą, „Samsung“ projektorių, rankų darbo odinį dėklą kompiuteriui „Macbook“, naujausią „Samsung“ telefoną už daugiau kaip 2 tūkst. eurų, dar papildomai nuomojosi kompiuterinę įrangą už beveik 500 eurų per mėnesį.

Kilus rezonansui, politikas pranešė stabdantis narystę Laisvės partijoje ir pasitraukiantis iš jos Europos Parlamento rinkimų sąrašo.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Pilietiškas

Vargšelis, kaip ir visi valdžiažmogos!

Laisvė sukčiams

Kaip lengva. Pasivadinai Laisvės partiečiu ir gali kvailioti, vokti, sukčiauti, narkašintis, ištvirkauti, smėliuką barstyti, suoliukus dažyti, diskotekas seime organizuoti, povais atrodyti - net maniakais būti - ir viskas su patosu europietiškai atrodyti????

tu blecha mucha

tai grąžinai,ir vsio?O kur baudžiakas už grobstymą?celofanas uz pvm tai sėdi.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS