Atsistatydinus A. Mazuroniui, „darbiečiai“ svarstys jungtis su Regionų partija | Diena.lt

ATSISTATYDINUS A. MAZURONIUI, „DARBIEČIAI“ SVARSTYS JUNGTIS SU REGIONŲ PARTIJA

  • 13

Po nesėkmingų prezidento ir Europos Parlamento (EP) rinkimų parlamentaras Andrius Mazuronis pasitraukė iš opozicinės Darbo partijos (DP) pirmininko pareigų, o politinė jėga svarstys jungtis su Lietuvos regionų partija, trečiadienį pranešė LRT radijas.

„Jau atsistatydinau, taip“, – LRT radijui kalbėjo A. Mazuronis ir pridūrė, kad iš partijos neketina trauktis.

Politikas teigė prisiimąs atsakomybę už prastus rinkimų rezultatus. Jį pareigose laikinai keičia Darbo partijos vicepirmininkas Seimo narys Valentinas Bukauskas.

A. Mazuronis taip pat sakė, kad šiuo metu partija svarsto jungtis su Lietuvos regionų partija.

„Šiuo metu kalbama apie jungimąsi su Regionų partija“, – kalbėjo jis.

„Aš pritarčiau aplamai politinei konsolidacijai centro kairės politiniame lauke, nes kaip mes matome per Europos Parlamento rinkimus, jeigu šešios ar septynios partijos gauna nuo vieno procento iki penkių procentų, tai akivaizdu, kad balsų susiskaidymas yra labai didelis, nuo ko tos smulkiosios partijos kenčia, o laimi tik tokios partijos kaip konservatoriai ar socialdemokratai“, – sakė politikas.

A. Mazuronis Darbo partijai vadovavo nuo 2022 metų, kai iš šių pareigų atsistatydino organizacijos steigėjas europarlamentaras Viktoras Uspaskichas.

Pirminiais Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, sekmadienį vykusiuose Europos Parlamento rinkimuose Darbo partija surinko 1,63 proc. arba 11,2 tūkst. balsų ir mandatų negavo.

Iki tol „darbiečiai“ turėdavo savo atstovą Europos Parlamente. Pastarąsias kelias kadencijas Darbo partijai atstovavo buvęs jos pirmininkas V. Uspaskichas. Jis kovą sustabdė narystę partijoje ir nedalyvavo rinkimuose po to, kai teisėsauga pradėjo tyrimą dėl galimo daugiau nei 500 tūkst. eurų įgijimo apgaule imituojant ir nevykdant EP narių padėjėjų darbo funkcijų.

Gegužę vykusiuose prezidento rinkimuose A. Mazuronis gavo 1,38 proc. rinkėjų balsų, pernai per savivaldos rinkimus Darbo partija liko aštunta su 46 mandatais šalies savivaldybėse.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

O tai

Šios kremliovskų politbandžių gaujos buvo atskirai ? Tik skirtingai suokė, bet veikė kriptyngai, dergiant Lietuvą, kad tik rusofašistams įtikt.

Cha

Teisingai, reikia galingos jėgos apjungti visus idiotus, jie taip pat turi teisę turėti savo atstovus vyriausybėje.

Pofig

Tos jų gaujos bet keista kaip vietiniai runkeliai tokius renka gal kažkas klastojama
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS