Seimas aiškinasi asmens duomenų apsaugos ir vakcinavimo problemas | Diena.lt

SEIMAS AIŠKINASI ASMENS DUOMENŲ APSAUGOS IR VAKCINAVIMO PROBLEMAS

  • 3

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas (NSGK) antradienį rengia du neeilinius posėdžius, skirtus aptarti asmens duomenų apsaugą ir skiepijimą nuo COVID-19.

Pirmas komiteto posėdis rengiamas reaguojant į automobilių dalijimosi platformos „CityBee“ skandalą, kai viename forume buvo paskelbta apie 110 tūkst. paslaugos naudotojų asmeniniai duomenys.

„Norime išsiaiškinti, kas įvyko, kodėl tai įvyko technologine duomenų apsaugos prasme, todėl išklausysime Kibernetinio saugumo centro atstovus“, – BNS sakė Seimo komiteto pirmininkas Laurynas Kasčiūnas.

Anot jo, taip pat bus aptartos šio įvykio pamokos ir rekomendacijos dėl teisės aktų keitimo ar kitų priemonių.

Vėliau tas pats Seimo komitetas drauge su parlamento pirmininke Viktorija Čmilyte-Nielsen rengia posėdį dėl vakcinavimo nuo COVID-19.

Pasak L. Kasčiūno, pagrindinis dėmesys bus skiriamas visuomenės požiūriui į skiepus ir komunikavimą apie juos.

Norime išsiaiškinti, kas įvyko, kodėl tai įvyko technologine duomenų apsaugos prasme, todėl išklausysime Kibernetinio saugumo centro atstovus.

„Kalbėsime apie visuomenės nepasitikėjimą skiepais, atliktus sociologinius tyrimus, aptarsime vakcinavimo planą, vakcinų įsigijimo perspektyvas, kokia čia dinamika, taip pat šnekėsime apie naujas viruso mutacijas ir vakcinų efektyvumą“, – teigė jis.

Statistikos departamento duomenimis, nuo Kalėdų Lietuvoje pirmąja vakcinos nuo COVID-19 doze iš viso paskiepyta 121 tūkst. 150 žmonių, abiem dozėmis – 67 tūkst. 14 žmonių.

Naujausia Sveikatos apsaugos ministerijos užsakymu atlikta rinkos ir visuomenės nuomonės tyrimų kompanijos „Spinter tyrimai“ apklausa rodo, kad skiepytis nuo COVID-19 sutiktų 64 proc. Lietuvos gyventojų.

Į klausimą „Ar Jūs nusiteikęs(-usi) skiepytis Europos sąjungoje patvirtinta vakcina nuo COVID-19, kai turėsite tokią galimybę?“ iš 1015 respondentų „tikrai taip“ atsakė 41 procentas, „greičiau taip“ – 23 procentai.

Neapsisprendę teigė esantys 16 proc., „greičiau ne“ ir „ne“ atsakė po 10 proc. respondentų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimui Pydarui

psichuškė

Anonimas

Koks šlykštus tipas....ko nežviegia, kad rusai puola ?

J

Manau asmens duomenys neturetu but naudojami visose nereiksmingose sutartyse o tik kazkoks priskirtas kodas per kuriuos nebutu pasiekiami pacio asmens duomenys ,o tai dabar bet kur reikalaujama asmens duomenu

SUSIJUSIOS NAUJIENOS