Seimo opozicija reikalauja grįžti prie įprastos balsavimo tvarkos | Diena.lt

SEIMO OPOZICIJA REIKALAUJA GRĮŽTI PRIE ĮPRASTOS BALSAVIMO TVARKOS

Seimo seniūnų sueiga nepritarė Seimo opozicijos siūlymui grįžti prie įprastos balsavimo Seimo plenariniuose posėdžiuose tvarkos, kai balsuojama atskirai dėl kiekvieno apsvarstyto projekto.

Antradienį seniūnų sueigos posėdyje ragindamas Seimą grįžti prie normalaus darbo, Seimo vicepirmininkas „darbietis“ Andrius Mazuronis tvirtino, kad jau beveik šimtą parlamentarų turi turėti imunitetą. Jis suabejojo, ar šiuo metu taikoma balsavimo tvarka, kai balsuojama paskirtu laiku dėl visų apsvarstytų projektų, atitinka Statuto reikalavimus.

Seimo Socialdemokratų partijos frakcijos seniūnas Algirdas Sysas pastebėjo, kad visus balsavimus rengiant vienu laiku daugelis Seimo narių net nežino, už ką yra balsuojama, todėl kartais toks „balsavimas yra loterija“.

Seimo opozicijos lyderis Saulius Skvernelis pažadėjo kreiptis į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją, kurios prašys paaiškinti, ar nepažeidžiamas Seimo statutas. „Saugumo situacija yra pirmojoje vietoje, bet,  kadangi laisvėja karantino reikalavimai, reikėtų spręsti šitą klausimą“, – sakė S. Skvernelis.

Beje, Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkė Aušrine Norkienė pažadėjo išvadą šiuo klausimu.

Apie tai, kad dėl balsavimo Seimo plenariniuose posėdžiuose rengiamos Statuto pataisos, Seimą informavo Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

„Pataisas pateiksime Seimui, tuomet Seimo nariai galės apsispręsti, ar dirbame taip, kaip prieš tai dirbome, ar galbūt keičiame darbo tvarką, ją tobuliname, koreguojame. Dėl to galėsime padiskutuoti“, – seniūnų sueigoje sakė Seimo pirmininkė.

„Jeigu nėra sergančių Seimo narių, parlamentarai turi antikūnų, tada galėsime kalbėti apie pokyčius“, – sakė ji.

Seimo pirmininkės pirmasis pavaduotojas Jurgis Razma mano, kad problemą galėtų išspręsti Statuto pataisos, tačiau šiuo metu jis kvietė parlamentarus pasidaryti antikūnų testą, kas padėtų nustatyti, „kiek esame saugūs“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS