Po girtų gimdyvių istorijų imasi veiksmų: draus nėščiosioms vartoti alkoholį | Diena.lt

PO GIRTŲ GIMDYVIŲ ISTORIJŲ IMASI VEIKSMŲ: DRAUS NĖŠČIOSIOMS VARTOTI ALKOHOLĮ

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis sako, kad yra kuriama įstatyminė bazė, kuri turėtų apsaugoti dar negimusius kūdikius nuo alkoholiu piktnaudžiaujančių motinų.

Parlamento vadovas užsimena, siekiant, kad nepasikartotų visuomenėje rezonansą sukėlusios girtų gimdyvių istorijos, bus išleistas įstatymas, kurio objektas –draudimas besilaukiančiai moteriai gerti alkoholį.

„Tai (draudimas besilaukiančioms moterims gerti. - ELTA) ir gali būti įstatymo objektas“, – „Žinių radijui“ trečiadienį sakė V. Pranckietis.

„Manau, kad ta diskusija, kuri prasidėjo net ne praėjusią savaitę, bet dar ir anksčiau, ji turės rezultatus, ir tai turėtų atsispindėti įstatymų bazėje“, – pridūrė Seimo vadovas.

Pastarąją savaitę komentuodamas visuomenę šokiravusią istoriją, kai Klaipėdoje gimė mergaitė, kurios alkoholio koncentracija kraujyje siekė daugiau nei 4 promiles, Seimo pirmininkas V. Pranckietis sakė, kad yra poreikis pradėti kalbėtis dar negimusio vaiko apsaugos tema.

„Manau, kad tai sukels naują diskusiją, ir mes turėsime kalbėti apie dar negimusio vaiko apsaugą, ir tai yra labai jautrios temos, o šiuo atveju man pats faktas, kad žmogus negėręs tampa girtas... Tai labai liūdna ir labai gaila, kad taip įvyko“, – „Žinių radijui“ prieš savaitę teigė parlamento vadovas.

ELTA primena, kad balandžio 13 d. Klaipėdos ligoninėje neblaivi anykštėnė pagimdė kūdikį, kuriam nustatytas daugiau nei 4 promilių girtumas. Mažylės išgyvenimą medikai vadina stebuklu. Kokia bus judviejų ateitis, spręs Vaikų teisių apsaugos tarnybos.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

gyte

uzsiuti gerkles ir vaginas nebus nei gerianciu nei nesciu

...

VISAS pastojusias - kaip ir vištas dedekles, į gardus ant kraiko!

Hmm

Manau ne nuo to galo pradeda ir taip daro tik blogiau... esmė tame, kad prie kiekvieno prižiūrėtojo nepastatysi, o įstatymų pažeidimams pasitelkiami skundikai, tik mūsų šalies bėda ta, kad pas mus skundikų nėra, yra tik triochalos... pažiūrėkit kas su vaikų gelbėjimu pasidarė - susipykai su kaimynu - jis ant keršto tave "išskundžia" be jokių įrodymų, o paskui įrodinėk, kad tu ne asilas... jeigu "uždraus" gerti nėščiosioms - gausis taip, kad moterys bus persekiojamos ir terorizuojamos... bet ar už tokią laisvą Lietuvą kovojom, kurioje viskas uždrausta, pasakyta ką tau daryt, kur išleist pinigus ir apskritai visuotinis sekimas ant kiekvieno žingsnio? manau verta prisiminti seną gerą posakį, kad šaukštas deguto sugadina statinę medaus... kitaip tariant - jei yra piktybinių jų ir bus, bet jų įstatymai nepasieks, o apsunkins gyvenimą tik doriems piliečiams, kurie tokiu būdu bus paskatinti emigruoti iš Lietuvos! Šiuo atveju ne įstatymų reik, o kelt visuomenės moralę, kuri šiuo metu žemiau 0.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS