Seimo pirmininkė apie laisvesnę skiepijimo tvarką: venkime chaoso | Diena.lt

SEIMO PIRMININKĖ APIE LAISVESNĘ SKIEPIJIMO TVARKĄ: VENKIME CHAOSO

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, vertindama kylančias trintis tarp valdančiųjų ir savivaldybių dėl šių noro atsisakyti prioritetinių grupių vakcinavimo ir skiepyti gyvos eilės principu, teigia, kad svarstyti apie laisvesnę skiepijimo tvarką savivaldybėse kol kas būtų per daug rizikinga. Pasak jos, šiuo metu reikia vengti chaoso ir orientuotis į prioritetinių grupių vakcinaciją.

„Visgi gyvos eilės, kuriose gana chaotiškai vyksta procesai, yra rizikingos. Todėl aš pasisakyčiau už labiau organizuotą skiepijimą. Dar nėra paskiepytas pakankamas procentas rizikos amžiaus žmonių – tai dabar turėtų būti prioritetas“, – trečiadienį LRT radijui sakė Seimo pirmininkė.

Visgi gyvos eilės, kuriose gana chaotiškai vyksta procesai, yra rizikingos. Todėl aš pasisakyčiau už labiau organizuotą skiepijimą.

V. Čmilytė-Nielsen linkusi manyti, kad nereikėtų atitolti nuo prioritetinių grupių ir pagrindinių išsikeltų tikslų. Politikė pabrėžė, kad nepaskiepijus pakankamai žmonių, negalima kalbėti apie vakcinacijos tvarkos pakeitimą.

„Įtampa yra suprantama, tačiau aš matau, kad dabar yra tas laikas, kai yra labai svarbu susitelkti ir paskiepyti kuo didesnį procentą žmonių grupės 65+. Tų žmonių, kurie dažniausiai yra hospitalizuojami ir serga sunkios formos COVID-19“, – teigė politikė.

„Manau, kad tikslas yra labai svarbus ir jį įmanoma pasiekti per kelias savaites“, – įsitikinusi V. Čmilytė-Nielsen.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

KONSERVATORIŲ vyriausybės BALAGANAS -CHAOSAS

p e r s i m e t ė į Lietuvos gilumą, kad taip bus m a t ė s i prieš 3 mėnesius, juk nieko n a u j o:--- kaip LAUKIA š a u k i a --taip MIŠKE a t s i l i e p i a

Jomajo

Cmilyte matyt ismokusi apie masiu kontrole is savo tevo, KGB etatinio darbuotojo.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS