Seimo pirmininkė ir premjerė sveikina Ukrainą su Nepriklausomybės diena | Diena.lt

SEIMO PIRMININKĖ IR PREMJERĖ SVEIKINA UKRAINĄ SU NEPRIKLAUSOMYBĖS DIENA

  • 0

Lietuvos Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen ir premjerė Ingrida Šimonytė ketvirtadienį pasveikino Nepriklausomybės dieną mininčią Ukrainą.

Prezidentas Gitanas Nausėda šią datą mini viešėdamas Ukrainoje.

V. Čmilytė-Nielsen Aukščiausiosios Rados pirmininkui Ruslanui Stefančiukui siųstame sveikinime pabrėžė, kad laisvės kaina negali būti per didelė, ji negali būti ir patogi.

„Negali būti prisitaikėliškos laisvės. Už savo žemę, už savo nepriklausomybę ukrainiečiai kasdien lieja kraują ir tai yra aiškiausias ženklas, kam pasiryžusi ši drąsi tauta“, – teigė parlamento pirmininkė.

„Ukraina ir šiandien, karui tęsiantis jau 18 mėnesių, švenčia savo Nepriklausomybę nepalaužta, neparklupdyta. Išdidi ir žinanti, kad ji yra demokratijos skydas“, – tvirtino ji.

Anot premjerės I. Šimonytės, sudėtinga rasti tinkamų žodžių padėkoti ukrainiečių tautai, ginančiai savo šalį ir visos Europos laisvę nuo Rusijos agresijos.

Ukraina ir šiandien, karui tęsiantis jau 18 mėnesių, švenčia savo Nepriklausomybę nepalaužta, neparklupdyta.

„Esame įkvėpti jūsų ryžto ir visomis išgalėmis jums padėsime. Kartu toliau telksime sąjungininkus, kad šių metų liepos 11–12 d. Vilniuje vykusiame NATO viršūnių susitikime priimti sprendimai leistų Jūsų šaliai kuo greičiau tapti visateise NATO nare“, – rašoma Lietuvos ministrės pirmininkės sveikinime, adresuotame Ukrainos vyriausybės vadovui Denysui Šmyhaliui.

„Taip pat toliau aktyviai dirbsime su tarptautiniais partneriais, kad Rusijos ir Baltarusijos politinė vadovybė, pareigūnai ir visi, kurie prisidėjo prie karo nusikaltimų, nusikaltimų žmogiškumui ir vykdė agresiją prieš Ukrainą, būtų patraukti baudžiamojon atsakomybėn. Tik taip sukursime taikią ir stabilią Europą“, – teigė I. Šimonytė.

Ukraina nepriklausomybę nuo Sovietų Sąjungos paskelbė 1991 metų rugpjūčio 24 dieną, Maskvoje žlugus pučui.

Tačiau 2014 metais Rusija aneksavo Ukrainai priklausiusį Krymo pusiasalį, o pernai vasario pabaigoje pradėjo invaziją į šią šalį.

Gairės: Ukrainos nepriklausomybės diena, sveikinimai, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS