Seimo pirmininkė: K. Glaveckas paliko ryškų pėdsaką šalies politikoje ir ekonomikoje | Diena.lt

SEIMO PIRMININKĖ: K. GLAVECKAS PALIKO RYŠKŲ PĖDSAKĄ ŠALIES POLITIKOJE IR EKONOMIKOJE

Kęstutis Glaveckas paliko ryškų pėdsaką šalies istorijoje, politikoje ir ekonomikoje, sako Seimo pirmininkė, Liberalų sąjūdžio lyderė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

„Netekome išskirtinės Lietuvos asmenybės, talentingo politiko, kuris paliko ryškų pėdsaką mūsų šalies istorijoje, politikoje ir ekonomikoje. Jaučiuosi dėkinga už jo prasmingą veiklą Seime, kartu reiškiu nuoširdžią užuojautą artimiesiems“, – sako parlamento vadovė užuojautoje dėl K. Glavecko mirties.

Valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos vardu paskelbtoje užuojautoje pažymima, kad būdamas aktyvus politikas ir ekonomistas K. Glaveckas buvo tarp valstybės kūrėjų atstatant nepriklausomybę

„Lietuva neteko garbingo, visa širdimi jai tarnavusio žmogaus. Būdamas aktyvus politikas ir ekonomistas, K. Glaveckas pirmaisiais atkurtos Lietuvos nepriklausomybės metais kartu su bendražygiais kūrė mūsų valstybę“, – užuojautoje savo frakcijos seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Netekome išskirtinės Lietuvos asmenybės, talentingo politiko, kuris paliko ryškų pėdsaką mūsų šalies istorijoje, politikoje ir ekonomikoje.

Ji pažymėjo, kad K. Glaveckas buvo vienas iš Lietuvos laisvosios rinkos instituto įkūrėjų, taip pat Seimo nariu be pertraukų dirbęs nuo 1996 metų, todėl „jo indėlis liks reikšmingas ir nemarus ateities kartoms“.

Seimo narys, Kovo 11-osios Akto signataras, vienas Lietuvos laisvosios rinkos instituto įkūrėjų K. Glaveckas mirė penktadienį ligoninėje. Balandžio 30-ąją jam būtų sukakę 72 metai.

1990 metais išrinktas į Aukščiausiąją Tarybą-Atkuriamąjį Seimą, vėliau politikas nuo 1996 metų be pertraukos buvo renkamas Seimo nariu, dirbo Biudžeto ir finansų komitete, daugiausiai ėjo komiteto pirmininko, pavaduotojo pareigas.

Karjerą pradėjęs kaip dėstytojas, ekonomikos mokslų daktaras yra vienas iš Lietuvos laisvosios rinkos instituto kūrėjų, 1992–1998 metais buvo šio instituto tarybos pirmininkas.

K. Glaveckas yra apdovanotas Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Komandoro kryžiumi, Lietuvos nepriklausomybės medaliu.

Yra paskelbęs daugiau kaip 300 mokslinių darbų rinkos ekonomikos klausimais Lietuvoje ir užsienyje, kelių knygų autorius.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

tulpes@lrpk.lt

Aciu dievui , kad mirtis yra, tai nuo lovio bent jau kojomis i prieki galima patraukti

ano

tai tuscias prisitaikeliskas barbaliavimas norint patenkint socmafijos buvusius kurie ja ir iremino.

rinkejas

zymiausi seimo visaziniai pirmininkai skiepas pranskietis ir šaškininke nijole
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS