Seimo pirmininkė komitetų vadovų prašo išskirti po penkis prioritetinius projektus | Diena.lt

SEIMO PIRMININKĖ KOMITETŲ VADOVŲ PRAŠO IŠSKIRTI PO PENKIS PRIORITETINIUS PROJEKTUS

  • 0

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė prašo komitetų pirmininkų išskirti po penkis prioritetinius projektus rudens sesijai, nes visų registruotų priimti nepavyks dėl jų gausos.

„Išskyrėme prioritetus, tikrai daug įregistruota įstatymų projektų, pirminiame variante turime su Vyriausybe, prezidente ir Seimo narių siūlymais per 1 tūkst. projektų. Tikrai tokios apimties per tiek laiko neįmanoma apsvarstyti, todėl prašiau komiteto pirmininkų išskirti būtiniausius penkis prioritetinius įstatymus, kurie būtų priimti, būtų praeitos visos stadijos nuo pateikimo iki priėmimo“, - po susitikimo su komitetų vadovais ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė L.Graužinienė.

Pasak parlamento vadovės, prioritetu yra su euro įvedimu susiję projektai, jų per 100 reikia priimti iki spalio.

„Taip pat informavau komitetų pirmininkus, kad yra daugiau kaip 100 teisės aktų, kurie susiję su euro įvedimu, ir juos turime iki spalio mėnesio priimti, tarėmės, kokie komitetai bus pagrindiniai ir papildomi. Kalbėjome apie Vyriausybės programos prioritetus, apie socialinės atskirties (mažinimo - BNS) mažinimo įstatymus, kurie turi būti užbaigti priimti“, - apie rudens sesijos darbus kalbėjo L.Graužinienė.

Seimas rudens sesiją pradės rugsėjo 10 dieną. Vyriausybė apsisprendė Seimui rudens sesijai siūlyti apie 270 teisės aktų ir dar beveik 200 lydimųjų teisės aktų projektų. 125 įstatymų projektai yra susiję su euro įvedimu, juos būtina priimti ne vėliau kaip iki spalio pabaigos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS