Seimo pirmininkė: „Nord Stream“ dujotiekių sprogimus galima vertinti kaip perspėjimą | Diena.lt

SEIMO PIRMININKĖ: „NORD STREAM“ DUJOTIEKIŲ SPROGIMUS GALIMA VERTINTI KAIP PERSPĖJIMĄ

Sprogimus prie „Nord Stream“ dujotiekių galima vertinti kaip perspėjimą, kad energetinė infrastruktūra Europoje nėra saugi, sako Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

„Kiek teko stebėti ekspertų pasisakymus, akivaizdu, kad tai yra tam tikra diversija, kažkokio veiksmo pasekmė. Šie incidentai parodo, kad iškastinio kuro infrastruktūra nėra saugi. Tai galima traktuoti įvairiai, galima traktuoti kaip perspėjimą, nes incidentų laikas sutapo su tuo, kaip Danijos premjerė viešėjo Lenkijoje, kur buvo atidaryta (dujotiekio – BNS) jungtis su Lenkija“, – Žinių radijui trečiadienį sakė Lietuvos parlamento vadovė.

„Bet, žinoma, reikia palaukti tyrimo“, – pridūrė ji.

Šie incidentai parodo, kad iškastinio kuro infrastruktūra nėra saugi.

Seismologams pranešus apie sprogimus prie „Nord Stream 1“ ir „Nord Stream 2“ dujotiekių, Europos vadovai antradienį pareiškė, kad labiausiai tikėtina nuotėkių šiuose Baltijos jūros dugnu iš Rusijos į Europą nutiestuose dujotiekiuose priežastis yra sabotažas.

Ukraina pareiškė, kad nuotėkius tikriausiai nulėmė Maskvos teroristinė ataka ir kad tai buvo Rusijos „agresijos prieš Europos Sąjungą aktas“.

Kremlius išreiškė susirūpinimą dėl šių įvykių. Žurnalistų paklaustas, ar tai galėjo būti sabotažo aktas, Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas atsakė, kad šiuo metu „neįmanoma atmesti jokių variantų“.

Dujotiekiai „Nord Stream 1“ ir „Nord Stream 2“ yra atsidūrę pastarųjų mėnesių geopolitinės įtampos epicentre. Rusija, kuriai Vakarai dėl invazijos į Ukrainą paskelbė sankcijas, reaguodama nutraukė gamtinių dujų tiekimą Europai.

Danijos kariuomenės padarytose ir antradienį paskelbtose nuotraukose matyti smarkiai burbuliuojantis jūros paviršius trijose nuotėkių vietose Švedijos ir Danijos ekonominėse zonose į šiaurę nuo Lenkijos. Burbuliuojančių zonų skersmuo yra nuo 200 iki 1000 metrų.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

suinteresuotos dvi salys

kurios yra didziausios teroristines salys turincios technines galimybes tai padaryti. JUNGTINES AMERIKOS VALSTIJOS ir JUNGTINE KARALYSTE. Teroristu metodai kuriuos siti parazitai naudoja pries visus kam neitiko, ar vyksta ne pagal ju planus.

Liaukitės kelti isterijas

Spėlioti galima kiek nori, bet JAV yra pasigyrusi buvusi susprogdinusi dujotiekį į rytų šalis. Jau nuo "Antikos laikų" aišku, ir tai klykia visokie žalieji tiesiogine ir perkeltine prasme, kad reikia liautis deginti iškastinį kurą, tai vieną kartą ir liaukimės. Pati gamta vis primena - pasiunčia begalinės energijos porcijas į pakrančių zonas, sako - asilai, imkit energiją, kurios yra milijardus kartų daugiau nei reikia, bet ne dusinkit patys save ir nenaikinkit savo planetos, kitos tokios galimai iš viso nėra arba nulinė tikimybė ten patekti.

Jei sprogdintu

bet kas,butu teroro aktas. Kai JAV - "perspejimas".
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS