Seimo pirmininkė: pasaulis privalo tęsti Rusijos spaudimą ir izoliaciją | Diena.lt

SEIMO PIRMININKĖ: PASAULIS PRIVALO TĘSTI RUSIJOS SPAUDIMĄ IR IZOLIACIJĄ

  • 0

Pasaulis privalo tęsti Rusijos izoliacijos ir spaudimo politiką, susitikime su JAV Kongreso narių delegacija trečiadienį teigė Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Jos teigimu, Europos ir pasaulio saugumo architektūrai vis dar išlieka didelė grėsme, kurią dar labiau didina kalbos apie nuolaidas Rusijai ar siūlymai karo problemas spręsti Ukrainos sąskaita, be to, svarbu ir toliau ginkluoti Ukrainą.

„Pasaulis negali leisti įsigalėti tokiam požiūriui. Norėdami stabdyti Rusijos agresiją, privalome tęsti sankcijų, kurios tik dabar pradeda duoti efektą, izoliacijos ir spaudimo politiką. Be to, svarbu ginkluoti Ukrainą ir visomis išgalėmis padėti jai laimėti, nes ji šiandien gina demokratiją, vakarietiškas vertybes ir Europos saugumą“, – pranešime spaudai sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Seimo pirmininkės teigimu, susitikime taip pat buvo aptartas rytinio NATO flango gynybos ir pajėgumų stiprinimas – Aljanso brigadų kūrimas, JAV bataliono transformacija į nuolatinį karinį vienetą, Baltijos regiono oro gynybos stiprinimas.

Pasak V. Čmilytės-Nielsen, tikimasi, kad JAV paskatins priimti šiuos siūlymus per birželio pabaigoje vyksiantį NATO viršūnių susitikimą Madride.

Gairės: karas Ukrainoje, Seimo pirmininkė, spaudimas Rusijai, Viktorija Čmilytė-Nielsen
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS