Seimo pirmininkė: per susitikimą su Šeimų maršo iniciatoriais tikiuosi išgirsti ne tik reikalavimus | Diena.lt

SEIMO PIRMININKĖ: PER SUSITIKIMĄ SU ŠEIMŲ MARŠO INICIATORIAIS TIKIUOSI IŠGIRSTI NE TIK REIKALAVIMUS

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen tikisi susitikimo su Šeimų maršo iniciatoriais metu išgirsti ne tik reikalavimus, bet ir paaiškinimą, kokių saugumo priemonių ketinama imtis artėjančiame mitinge prie Seimo, kad jis vėl nevirstų riaušėmis.

„Tikiuosi išgirsti ne tik reikalavimus, bet ir kad atėję atstovai pasidalintų, kaip ketina užkirsti kelią tam, kas įvyko rugpjūčio 10 d., kokių saugumo priemonių ketinama imtis, kad šis renginys praeitų saugiai ir kad tos nuomonės, kurias ketinama reikšti, būtų reiškiamos civilizuotais būdais“, – žurnalistams Seime teigė V. Čmilytė-Nielsen.

Seimo pirmininkė paaiškino, kad susitikimas pirmadienį bus organizuojamas Seimo centriniame kiemelyje, siekiant užtikrinti saugumą. Nes, anot jos, susitikime dalyvausiantys Šeimų maršo iniciatoriai neturi galimybių paso.

„Tokia vieta pasirinkta todėl, kad, kaip suprantu iš viešosios erdvės, iš tų iniciatorių pasisakymų, galimybių paso ar analogiško dokumento neturi nė vienas iš jų, todėl ir pasiūliau tokią vietą, kur galėtume saugiai susitikti lauke ir pasikalbėti“, – paaiškino ji.

V. Čmilytė-Nielsen viliasi, kad susitikimo metu paaiškės, ar yra erdvės sutarimui.

„Mano supratimu, pastūmus į šoną labai aštrią retoriką, kraštutinius pasisakymus, lozungus, matyt, susitikus galima imti kalbėti apie tai, kokie galimi, jei galimi apskritai, sąlyčio taškai, apie ką galima diskutuoti, kalbėti“, – sakė V. Čmilytė-Nielsen.

„Ir po to susitikimo bus aiškiau, ar tokių sąlyčio taškų, erdvės ieškoti sutarimo mes turime. Manau, kad tai yra naudinga“, – pridūrė ji.

ELTA primena, kad policijos generalinis komisaras Renatas Požėla neslepia, jog šalies policija rekomenduotų Šeimų sąjūdžio organizuojamą mitingą surengti ne prie Seimo, o viename iš Vilniaus parkų. Pasak jo, būtina suprasti, kad masinių renginių prie Lietuvos parlamento organizavimas dėl teisinio reguliavimo, numatančio, kad protestuotojai turėtų būti bent 75 metrų atstumu nuo Seimo pastato, yra sunkiai įmanomas.

Rugsėjo 10 d. prie Seimo vėl planuojama surengti mitingą prieš COVID-19 ribojimus nepasiskiepijusiems.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

juozas

Vika mano svajoniu moteris

Pilietis

O kodėl nenori pasikalbėti su žmonėmis seimo senbuviai,tokie kaip Sysas ir pan.Kodėl jie saugosi ir "pakiša"Čmilytę?Matyt tie senbuviai labai daug "prisidirbę".

Anonimas

Su zmonemis reikejo pradet kalbetis kai seimo pirmininkei buvo iteikta 365000 parasu , atsiliepti i kvietima
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS