Seimo pirmininkei – žurnalistų padėka už žodžio laisvės gynimą | Diena.lt

SEIMO PIRMININKEI – ŽURNALISTŲ PADĖKA UŽ ŽODŽIO LAISVĖS GYNIMĄ

  • 0

Seimo pirmininkei Loretai Graužinienei Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius įteikė padėką už asmeninę iniciatyvą ir paramą dekriminalizuojant žodžio laisvę Lietuvoje.

Pasak LŽS pirmininko, Seimo vadovė viena iš pirmųjų politikų išklausė juos, suprato pataisų būtinybę ir dėjo pastangas, kad įstatymų numatyta tvarka būtų atsisakyta dviejų baudžiamojo kodekso straipsnių – dėl įžeidimo (155 str.) ir valstybės tarnautojo ar viešojo administravimo funkcijas atliekančio asmens įžeidimo (290 str.), kaip grėsmės laisvam žodžiui Lietuvoje.

„Čia buvo pirmas unikalus atvejis, kai net ir žinant, kokia įtempta kartais žurnalistų ir politikų yra santykių situacija, mums bendrai pavyko vis dėlto pradžioje įtikinti Seimo Pirmininkę, po to – ir kitus politikus, kad žodžio laisvė turi būti dekriminalizuota. Ir ne tik dėl žurnalistų, bet ir dėl paprastų žmonių, nes kiekvienas aštresnis, net tiesus žodis ir teisingas žodis <...> dar 2016 metų balandžio 1 dienos išvakarėse galėjo būti baudžiamas kriminaline bausme už įžeidimą“, – sakė D. Radzevičius. Jis taip pat pasidžiaugė tarptautinių organizacijų atstovų įvertinimu, kad „Lietuva viena iš nedaugelio valstybių, kurios yra flagmanės, nes kai kurios senos demokratijos šalys dar nėra pasiryžę būti tokios atviros kaip mes“.

Priimdama Lietuvos žurnalistų sąjungos padėką Seimo pirmininkė L. Graužinienė teigė esanti be galo sujaudinta šio įvertinimo ir pabrėžė nuo pat pradžių tikėjusi minėtojo įstatymo pataisų būtinybe. Ji taip pat akcentavo, kad šią padėką priima kaip padėką visam šios kadencijos Seimui.

„Vienas žmogus nieko nepadarys – įstatymo kelias ilgas ir vingiuotas. Tai vienas iš pavyzdžių, kai mes visi kartu susitelkę galime padaryti gerų darbų ir priimti tuos įstatymus, kuriuos reikia priimti. Labai džiaugiuosi, kad daugelis Seimo narių palaikė iniciatyvą ir suprato jo svarbą. Lietuvos žurnalistų sąjungos padėka už iniciatyvą ir paramą dekriminalizuojant žodžio laisvę Lietuvoje – tai yra įvertinimas viso Seimo. O man ši padėka yra svarbus įvertinimas mano pastarųjų trejų metų darbo Seime“, – kalbėjo Seimo vadovė.

GALERIJA

  • Seimo pirmininkei – žurnalistų padėka už žodžio laisvės gynimą
  • Seimo pirmininkei – žurnalistų padėka už žodžio laisvės gynimą
  • Seimo pirmininkei – žurnalistų padėka už žodžio laisvės gynimą
Seimo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS