Pristatydamas pirmininkavo ET prioritetus G. Landsbergis pabrėžė Rusijos atsakomybę | Diena.lt

PRISTATYDAMAS PIRMININKAVO ET PRIORITETUS G. LANDSBERGIS PABRĖŽĖ RUSIJOS ATSAKOMYBĘ

  • 0

Europos likimas šiuo metu sprendžiamas Ukrainoje, o Rusija ir Baltarusija privalo atsakyti už savo nusikaltimus, penktadienį pristatydamas Lietuvos pirmininkavimo Europos Tarybos Ministrų komitetui prioritetus, sako žsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

„Europos likimas šiuo metu sprendžiamas Ukrainoje. Svarbiausia mūsų pareiga –palaikyti Ukrainą šioje kovoje iki jos pergalės, kad ir kokia būtų pergalė“, – Europos Tarybos Parlamentinės Asamblėjos Nuolatiniam komitetui sakė Vilniuje sakė jis.

„Mūsų pirmininkavimo prioritetai kyla iš aiškaus supratimo, kad vykstantis Rusijos karas prieš Ukrainą taip pat yra puolimas prieš mūsų bendras vertybes. Todėl pagrindinis Lietuvos pirmininkavimo dėmesys bus skirtas užtikrinti Rusijos ir jos bendrininkų atskaitomybę už tarptautinius nusikaltimus“, – pridūrė Lietuvos diplomatijos vadovas.

Anot jo, Rusijos atsakomybės klausimas nebus baigtas, kol politinė ir karinė šios šalies vadovybė,  jos bendrininkai Baltarusijoje nebus teisiami už agresiją prieš Ukrainą.

Tai antrasis Lietuvos pirmininkavimas ET Ministrų komitetui.

Šios Strasbūre įsikūrusios 46 valstybes jungiančios tarptautinės organizacijos tikslas yra ginti žmogaus teises, demokratiją ir teisės viršenybę Europoje. Tai viena iš nedaugelio organizacijų, pašalinusi Rusiją jai pradėjus agresijos karą prieš Ukrainą. 

Gairės: Seimo rūmai, Europos Taryba, Parlamentinės Asamblėjos Nuolatinis komitetas, Gabrielius Landsbergis, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS