Seimo vadovė: į nelegalius migrantus nereikėtų žiūrėti kaip į agresorius | Diena.lt

SEIMO VADOVĖ: Į NELEGALIUS MIGRANTUS NEREIKĖTŲ ŽIŪRĖTI KAIP Į AGRESORIUS

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen mano, kad siekis sukurti neapykantos atmosferą migrantų atžvilgiu ir buvo vienas iš Aliaksandro Lukašenkos režimo tikslų, pradėjus organizuoti nelegalios migracijos srautus į Lietuvą.

„Suprantama, kad atsiras norinčių paaitrinti neapykantos nuotaikas, susiskaldymo nuotaikas mūsų visuomenėje. Aš manau, kad tai ir yra vienas iš viso šito veiksmo tikslų ir matyt mes tiems agresijos veiksmams, neapykantos kurstymui neturėtumėme pasiduoti, o turėtumėme objektyviai vertinti tai, kas dabar vyksta“, –  „Žinių radijui“ trečiadienį sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Seimo pirmininkė sako, kad tarp gyventojų augantis nerimas dėl kaimynystėje norimų apgyvendinti nelegalių migrantų, yra visiškai natūralus, kadangi Lietuva niekada nebuvo susidūrusi su tokia situacija. Visgi Liberalų sąjūdžiui (LRLS) vadovaujanti politikė tuo pačiu akcentavo, kad šiuo metu šalyje vykstantis procesas nėra įprasta migracija.

Į pačius migrantus nereikėtų žiūrėti kaip į agresorius. Jie yra tik priemonė Baltarusijos režimo rankose.

„Tai, kas vyksta dabar, nėra natūrali migracijos banga. Tai yra organizuota migracijos ataka ir tą mes turime labai aiškiai įvardinti“, –  sakė parlamento pirmininkė.

Tačiau ji tuo pačiu pabrėžė, kad nepaisant tam tikrų pasitaikančių smulkių incidentų migrantų apgyvendinimo vietose, į pačius atvykėlius, jos nuomone, nereikėtų žiūrėti, kaip į pavojų.

„Aš nesuabsoliutinčiau tokių nemalonių incidentų, nes į pačius migrantus nereikėtų žiūrėti kaip į agresorius. Jie yra tik priemonė Baltarusijos režimo rankose. Tarp jų yra daug moterų, daug vaikų ir žmogiškos atjautos ir empatijos vedini mes privalome jiems padėti“, –  įsitikinusi Seimo pirmininkė.

Šiemet į Lietuvą iš Baltarusijos iki vidurnakčio iš pirmadienio į antradienį bandė patekti 2 158 neteisėti migrantai. Šis skaičius yra daugiau kaip 26 kartus didesnis, nei buvo per visus 2020 metus, pažymima VSAT pranešime. Vien liepą pasieniečiai sulaikė 1 497 migrantus. Birželį tokių buvo 473, gegužę – 77, balandį – 70, o kovą – 8.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Ieva

Niekada nepamilsim, Niekada.

eik seimo sutre

ir paaiskink jiems koki jie geri , ir kaip jiems bus gerai ... ko cia ciaudai per atstuma ,o snukio ten nerodai...

o'Žys \\\\\.../////

Tai veskis juo į savo namus KGB palikuone.Sako tie juodčkiai gerai užvaro.----Malonaus sex.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS