Seimo valdyba per pandemiją L. L. Andrikienę išleido į komandiruotę Albanijoje | Diena.lt

SEIMO VALDYBA PER PANDEMIJĄ L. L. ANDRIKIENĘ IŠLEIDO Į KOMANDIRUOTĘ ALBANIJOJE

Seimo valdyba trečiadienį apsisprendė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijai priklausančiai parlamentarei Laimai Liucijai Andrikienei leisti vykti į komandiruotę Albanijoje, kur ji ketina stebėti parlamento rinkimus.

Visgi Seimo valdyboje kilo diskusijos, ar dėl šios kelionės į Albaniją verta keisti nusistovėjusią praktiką pandemijos laikotarpiu vengti kelionių į užsienį.

Į kelionę L. L. Andrikienė turėtų vykti balandžio 23-26 dienomis. Nepaisant to, kad Seimo valdyba nutarė suteikti leidimą parlamentarei vykti į komandiruotę, trečiadienį vykusio posėdžio metu valdybos narių nuomonės išsiskyrė.

Seimo vicepirmininkas „valstietis“ Jonas Jarutis teiravosi, ar suteikiant galimybę parlamentarei išvykti į Albaniją bus keičiama nusistovėjusi praktika vengti kelionių į užsienį.

„Norėjau paklausti, ar čia keičiame praktiką, nes buvome sutarę, kad nelabai kur važiuojame pastaruoju metu. Aišku, aš manau, kad tai svarbi priežastis būtų ir praleisti posėdžius tokiu klausimu, tiesiog iš principo, ar mes jau atlaisviname ir judame po pasaulį, ar čia yra tik išskirtinis klausimas kažkoks“, – Seimo valdybos posėdžio metu teigė J. Jarutis.

Į šią praktiką posėdžio metu atkreipė dėmesį ir Seimo vicepirmininkas Vytautas Mitalas.

Norėjau paklausti, ar čia keičiame praktiką, nes buvome sutarę, kad nelabai kur važiuojame pastaruoju metu.

„Aš priminsiu, kad mes labai neseniai turėjome klausimą dėl Sakartvelo delegacijos vizito į parlamentą ir kažkaip sutarėme, kad kol pandemijos sąlygos yra tokios, kokios yra, tai tų parlamentinių, tarptautinių renginių mes neorganizuojame, suprantant, kad tų tarptautinių įvykių, renginių irgi yra visokiausių. Yra labai svarbių dalykų“, – sakė parlamentaras.

V. Mitalas teigė, kad Albanijoje vykstantys parlamento rinkimai, jo įsitikinimu, nėra tokie svarbūs, kad dėl jų reikėtų keisti nusistovėjusią praktiką.

„Man atrodo, kad šiuo atveju Albanijos rinkimai yra ne tokio prioriteto, kad būtų galima kažkaip išlįsti iš mūsų jau nusistatyto bendro ritmo“, – savo poziciją išsakė V. Mitalas.

Visgi Seimo pirmasis vicepirmininkas konservatorius Jurgis Razma laikėsi pozicijos, kad L. L. Andrikienei galimybė išvykti į Albaniją turėtų būti sudaryta.

„Ir ne asmeninė kažkokia, ne poilsinė kelionė. Žinome, kad Laima Andrikienė yra Europos Taryboje išrinkta vicepirmininke, tai aš manau, kad tos pareigos ją įpareigoja tam tikrus veiksmus atlikti. Tai čia manau, kad nėra jos kažkoks asmeninis susidomėjimas tais rinkimais“, – sakė J. Razma.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Klpd.

aš tai ją jau seniai daug toliau nusiunčiau - nx. ;D)

Anonimui Pydarui

Dar drįsta rašyti apie tokias............

Anonimas

kgb nemirtinga
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS