Seimo valdyba svarstys konservatorių kreipimąsi dėl nepaprastosios padėties įvedimo | Diena.lt

SEIMO VALDYBA SVARSTYS KONSERVATORIŲ KREIPIMĄSI DĖL NEPAPRASTOSIOS PADĖTIES ĮVEDIMO

Seimo valdyba pirmadienį spręs, kada rengti plenarinį posėdį, taip pat svarstys opozicinių konservatorių kreipimąsi dėl nepaprastosios padėties įvedimo.

Pirmoji Seimo vicepirmininkė Rima Baškienė sako, kad nenumatytą posėdį planuojama rengti arba šią, arba kitą savaitę.

„Nenumatytą posėdį planuojame rengti arba šią savaitę, arba kovo 31 dieną antradienį, kitą savaitę, bet negaliu dabar pasakyti, palikime valdybai priimti sprendimą“, – BNS sakė R. Baškienė.

Pasak jos, per nenumatytus posėdžius būtų sprendžiama dėl Konstitucinio Teismo teisėjų skyrimo, Vyriausybės siūlomų teisės aktų, susijusių su karantino įvedimu dėl koronaviruso, priėmimo.

„Tai pat yra Gabrieliaus Landsbergio kreipimasis dėl nepaprastosios padėties, irgi norėsime pasitarti“, – sakė R. Baškienė.

Opoziciniai konservatoriai kelia klausimą, ar Seimui nepaskelbus nepaprastosios padėties Vyriausybė galėjo priimti sprendimus dėl karantino, suvaržydama gyventojų judėjimo, susirinkimų laisvę ir t. t.

Nuo praėjusio pirmadienio siekiant stabdyt koronaviruso plitimą šalyje įvestas karantinas.

Gairės: Seimo valdyba, nenumatytas posėdis, nepaprastosios padėties įvedimas, karantinas, koronavirusas, COVID-19 saviizoliacija
Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Augis

Padėkime į vietą tos konservus, bus maisto valkataujantems šunlms, nes naminiai to š...do nejes.

jeigu norime , kad būtų Lietuvai b l o g i a u,

skirkime landsbergizmo KLIKOS atstovą Karoblį

Ką turėtume 2

Bet kokia kritika būtų uždrausta ir baudžiama. Informacija apie valdžios veiksmus būtų leidžiama tik “institucijoms leidus“. Be specialaus leidimo net persikelti gyventi pas gimines būtų draudžiama, ribojamas transporto eismas. Partijų, piliečių asociacijų ir visuomeninių organizacijų veikla gali būti sustabdoma. Susirinkimai draudžiami. Visi privalėtų nešiotis asmens dokumentus, o už jų nepateikimą sulaikomi. Komendantai ir apskričių viršininkai galėtų nustatyti privalomuosius darbus, transporto, asmenų ir bagažo tikrinimą, laikinai atimti ar iš viso rekvizuoti automobilius. Priverstinai perkelti gyventi į kitą vietą, įvesti ypatingą maisto produktų ir kitų prekių paskirstymą pagal korteles, pakeisti bet kurios įmonės darbo režimą. Sulaikyti bet kurį asmenį. Sakot, fantasmagorija? Bet juk tik populiariai atpasakojau Nepaprastosios padėties įstatymo, kurį taikyti siūlo G.Landsbergis, nuostatas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS