Seimo valdybos posėdis, atšaukęs Kovo 11-osios renginius, suklastotas? | Diena.lt

SEIMO VALDYBOS POSĖDIS, ATŠAUKĘS KOVO 11-OSIOS RENGINIUS, SUKLASTOTAS?

  • 11

Seimo valdybos penktadienį priimtas sprendimas, kuriuo buvo atšauktas Kovo 11-osios minėjimo renginys Seime bei uždrausti Seime organizuojami vieši renginiai, gali būti neteisėtas, skelbia portalas delfi.lt

Kaip rodo delfi.lt surinkti duomenys, toks sprendimas buvo priimtas posėdyje, kurio nebuvo, o jo protokolas buvo suklastotas. Šie dokumentai buvo patvirtinti Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio parašu.

„Aiškėja, kad tą penktadienį turėjo vykti du Seimo valdybos posėdžiai: vienas pusę dviejų dienos, kitas – penktą valandą vakaro. Pirmame, kuriame dalyvavo V. Pranckietis, socialdemokratas Julius Sabatauskas, LSDDP atstovas Gediminas Kirkilas, konservatorė Irena Degutienė ir liberalas Jonas Liesys, bendru sutarimu balsuota „kreiptis į Valstybės ekstremalių situacijų centrą“, prašant nurodymų dėl būsimų viešų renginių Seime. Antrąjį Seimo valdybos posėdį jos pirmininkas V. Pranckietis sumanė kviesti penktadienio vakarą. Tačiau į jį atvyko tik jis pats ir Jonas Liesys“, – rašo delfi.lt.

„Buvome tik mudu su pirmininku (Seimo pirmininku V. Pranckiečiu – aut. past.). Tam antram (posėdyje – aut. past.) – tik mudu du. Daugiau nieko nebuvo. Pirmininkas skambino kitiems, aš pats girdėjau, kaip skambino, ir skaitė jiems suderintą tekstą. Degutienei skambino ir Juliui (Sabatauskui – aut. past.), ir Gediminui (Kirkilui – aut. past.). Tą tekstą, kurį kanceliarijos darbuotoja atnešė, sprendimo tekstą. To sprendimo, kurį priėmėme. Tai negali jie sakyti, kad nežinojo, nes tekstą žinojo, supažindinti buvo, telefonu perskaityta buvo“, – delfi.lt situaciją komentavo liberalas J. Liesys.

Tai negali jie sakyti, kad nežinojo, nes tekstą žinojo, supažindinti buvo, telefonu perskaityta buvo.

Politikas portalui pripažino, kad posėdyje dalyvaujant vos dviem parlamentarams, procedūros buvo pažeistos.

Apklausos būdu Seimo valdybos nariai gali priimti sprendimus tik dėl Seimo narių komandiruočių. Tai nurodo Seimo statutas.

„Net nežinau, gal tuomet reikės atšaukti (sprendimą – aut. past.)? Ir vėl priimti, jau su dalyvavimu ir balsuojant? Blogai, kad kolegos nesusirinko, blogai. Šitas Seimas, jeigu karas koks, tai net nesugebėtų susirinkti ir karo padėties paskelbti“, – delfi.lt sakė J. Liesys.

Kaip rodo portalo surinkti duomenys, minėto Seimo valdybos posėdžio protokole nedalyvavusieji parlamentarai Julius Sabatauskas ir Gediminas Kirkilas netgi įrašyti kaip pasisakiusieji. Jie portalą patikino, kad posėdyje nepasisakė, nes antrame tokiame Seimo valdybos posėdyje penktadienį nedalyvavo.

Pirmojo posėdžiu metu parlamentarei I. Degutienei pasiūlius atšaukti Kovo 11-osios minėjimo renginį bei kitus Seime vyksiančius renginius, tam paprieštaravo socialdemokratas J. Sabatauskas, kuris pasiūlė šiuo klausimu pirmiausia kreiptis į Valstybės ekstremaliųjų situacijų operacijų centrą dėl jų rekomendacijų. Tokiam J. Sabatausko siūlymui bendru sutarimu ir buvo pritarta.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

jooooo

tai degutiene, kirkilas. dar nemazai simunu jau apie 65-75 metai, o virusas kaip tik tokus ir griebia-normaliu sveiku jaunu zmoniu neima tas virusas

Bravo

Degutienė, Kirkilas, ką jie ten veikia Seime, jau seniai laikas anūkams pasakas sekti, seno raugo melagėliai, priaugę prie lovio. Seni, "geri" papročiai, kada surenkami parašai pažeidžiant posėdžio procedūrą, Seimo naftalinui ne pirmiena.

...

ACH, ką ir reikėjo įrodyt: "... o jo protokolas buvo suklastotas. Šie dokumentai buvo patvirtinti Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio parašu" - 'konservų' Trojos arklys eina Dėdulės vaga, be klastočių kitaip nebegali.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS