Seimo vicepirmininkas: įvardinkite tą žmogų, kuris galėtų pakeisti A. Dulkį | Diena.lt

SEIMO VICEPIRMININKAS: ĮVARDINKITE TĄ ŽMOGŲ, KURIS GALĖTŲ PAKEISTI A. DULKĮ

Valdančiosios Seimo Laisvės frakcijos narys Vytautas Mitalas sako ne tik nematąs pagrindo keisti sveikatos apsaugos ministrą Arūną Dulkį, bet ir esąs įsitikinęs, kad, ko gero, nėra ir asmens, kuris ryžtųsi užimti vieną karščiausių postų pandeminę krizę patiriančioje šalyje.

„Kai opozicija pateikia argumentus, kodėl Arūnas Dulkys turėtų trauktis, tai aš linkiu įvardinti tą žmogų, kuris galėtų pakeisti Arūną Dulkį“, – „Žinių radijui“ trečiadienį sakė Seimo pirmininkės pavaduotojas V. Mitalas.

Pasak jo, šiuo metu, kai epidemiologinė situacija yra itin įtempta, surasti pamainą A. Dulkiui būtų sudėtinga. Jo teigimu, naujam ministrui krizės sąlygomis tektų itin greitai įsivažiuoti į ministerijos kuruojamus darbus, o ir surasti panašių kompetencijų ir laikysenos asmenį nebūtų paprasta. Be to, akcentavo A. Mitalas, atlaidžiau reikėtų žiūrėti ir į klaidas, kurias padarė A. Dulkys.

Kai opozicija pateikia argumentus, kodėl Arūnas Dulkys turėtų trauktis, tai aš linkiu įvardinti tą žmogų, kuris galėtų pakeisti Arūną Dulkį.

„Visi žmonės daro klaidų, mačiau, kad ir Arūnas Dulkys yra padaręs klaidų (...) bet tos klaidos yra ištaisomos ir yra ištaisytos. Tada yra „skonio klausimas“, ar mes pripažįstame, kad šiame sudėtingame poste žmogus gali padaryti keletą klaidų ir toliau dirbti, jeigu jas ištaiso“, – svarstė Laisvės frakcijai Seime priklausantis parlamentaras.

„Tikrai nebūsiu tas, kuris siūlo, kad štai, yra daug geresnių variantų, įveskime naują žmogų, kuris su sistema artimiausius kelis mėnesius tik susipažintų ir tik tada pradėtų veikti. Kas bus tas žmogus?“, – retoriškai klausė V. Mitalas.

„Tikrai valstybė praloštų, jeigu viduryje brastos būtų pradėta arklius keisti“, – prezidento Gitano Nausėdos daugiau nei prieš metus buvusiam sveikatos apsaugos ministrui Aurelijui Verygai išsakytus žodžius prisiminęs, apibendrino V. Mitalas.

A. Dulkys pastaruoju metu dėl savo darbo suvaldant pandemijos sukeltą krizę sulaukia itin daug kritikos iš opozicijos ir Prezidentūros.

Prezidentas G. Nausėda pastarąją savaitę kritikavo ministrą A. Dulkį. Kaip tuomet šalies vadovas sakė žurnalistams, dėl pandemijos sukeltos krizės valdymo sulaukiantis sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys turi tik du kelius. Vienas iš jų, G. Nausėdos teigimu, yra trauktis iš posto, nes būtent ministras, pažymėjo jis, yra atsakingas už prastą epidemiologinę situaciją šalyje.

Tačiau premjerė Ingrida Šimonytė teigia nematanti pagrindo, kodėl kritikuojamas sveikatos apsaugos ministras turėtų trauktis iš einamų pareigų. Vyriausybės vadovė tikina, kad prezidento išsakomų pastabų pro ausis nepraleidžia, tačiau, akcentuoja I. Šimonytė, ministrų darbo vertinimo klausimais ji turi ir savo nuomonę.

„Prezidento žodžiai yra priimami domėn. Nėra taip, kad prezidentas pasakė ir niekas neišgirdo: išgirdo, užfiksavo, įsivertino. Bet ar tai reiškia, kad aš dabar turiu treptelti koja ir pasakyti ministrui Dulkiui trauktis? Aš tam nematau pagrindo“, – antradienį lrytas.tv laidai „Ne spaudai“ teigė premjerė.

Rašyti komentarą
Komentarai (49)

P

Geriau bomžas negu neišmanėlis

šiuo atveju, DULKYS net n e g e b a kovoti su VIRUS, tad

ŠIMONYTE , o kam LIETUVOJE , šiuo metu r ū p i KITOS gyventojų s v e i k a t o s problemos ?, ogi NIEKAM.--ŠIMONYTĖ privalo nustoti tobulinti KALBĖJIMĄ ir imtis konkrečių veiksmų SPRENDŽIANT šiuo metu visas GYVENTOJAMS iškilusias SVEIKATOS bėdas, kurios yra VISIŠKAI--pamirštos-užleistos, dėl į v a i r i ų LIGŲ prarandama daug gyvybių.

A. Dulkį galėtų pakeisti

net Buratinas, ar senos senelio pirštinės. Naudos daugiau būtų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS