Seimo Žmogaus teisių komitetas norėtų aprėpti daugiau veiklos sričių | Diena.lt

SEIMO ŽMOGAUS TEISIŲ KOMITETAS NORĖTŲ APRĖPTI DAUGIAU VEIKLOS SRIČIŲ

Seimo Žmogaus teisių komitetas norėtų praplėsti savo veiklos kryptis. Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininkas Tomas Vytautas Raskevičius įregistravo Seimo statuto pataisas, kuriomis šio komiteto kompetencijai siūloma priskirti lyčių lygybės, nediskriminavimo ir lygių galimybių, privataus ir šeimos gyvenimo, minties, tikėjimo, sąžinės ir saviraiškos laisvės bei kitus klausimus.

Pasak komiteto pirmininko T. V. Raskevičiaus, siekiama, kad Seimo statute apibrėžtos komiteto veiklos sritys atspindėtų Konstitucijos nuostatas, įtvirtinančias asmenų lygybę ir draudimą varžyti žmogaus teises ir teikti jam privilegijas lyties, rasės, tautybės, kalbos, kilmės, socialinės padėties, tikėjimo, įsitikinimų ar pažiūrų pagrindu.

Tikimasi, kad, tiksliau apibrėžus Žmogaus teisių komiteto veiklos sritis, jos atitiks realią komiteto veiklą, svarstomų klausimų pobūdį. „Taip pat aiškiai apibrėžtos komiteto veiklos sritys, tikėtina, turės įtakos didesniam visuomenės pasitikėjimui jo veikla, komiteto veiklos produktyvumui bei efektyvesnei žmogaus teisių ir laisvių apsaugai“, – sakoma dokumento aiškinamajame rašte.

Seimo Žmogaus teisių komitetas norėtų svarstyti ir teikti pasiūlymus dėl valstybės žmogaus teisių ir laisvių politikos formavimo. Šis komitetas, kaip siūloma, rengtų ir svarstytų įstatymų, kitų teisės aktų projektus bei pasiūlymus „asmens gyvybės, laisvės ir orumo, pilietinių ir politinių teisių, vaiko teisių, lyčių lygybės, žmonių su negalia teisių, tautinių mažumų, pasaulio lietuvių, nediskriminavimo ir lygių galimybių, privataus ir šeimos gyvenimo, minties, tikėjimo, sąžinės ir saviraiškos laisvės, privačios nuosavybės ir vartotojų teisių, asmens duomenų, teisės skleisti ir gauti informaciją ir kitose su žmogaus teisių ir laisvių užtikrinimu susijusiose srityse“.

Seimo statute taip pat siūloma numatyti, kad Seimo Žmogaus teisių komitetas, prireikus, rengtų nepasitikėjimo Seimo kontrolieriumi bei kitais Seimo skiriamais pareigūnais, užtikrinančiais žmogaus teisių ir laisvių apsaugą, nutarimo projektą ir teiktų jį svarstyti Seimui.

Jeigu Seimas pritartų, Žmogaus teisių komitetas atliktų institucijų, sprendžiančių žmogaus teisių ir laisvių užtikrinimo klausimus, išskyrus teismus, parlamentinę kontrolę.

Statuto pataisas kartu su Žmogaus teisių komiteto pirmininku T. V.  Raskevičiumi teikia šio komiteto pirmininko pavaduotojas Dainius Kepenis ir šio komiteto nariai Tomas Bičiūnas, Eugenijus Gentvilas, Sergejus Jovaiša, Andrius Navickas.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Napoleonas

Jeigu jis profesionalus gejus ,nors turetu vadintis pyderu ,nes neturi vilos ant juros kranto ir jahtos dideles.Tada aš esu Napoleonas ir galite mus abu sodinti i durnyna.Jiems per ta išange smegenis subadyti jau.

kaunas

Viespatie !Pazvek i musu zeme , Dieve! sunaikink BLOGIO SEKLAS ju uzuomazgoje. Geda net pries belorussiu "tirona" batika. Ten ,pas batika--tik juokai,,palyginus su musu ishsigimeliais.

kaunas

Ishmatose besismaginantis ligonis yra ligonis..ir sveiku zmoniu masei ligoniu nuostatos dvokia,,o nesubrendeliams-nepilnameciams yra pavojingos
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS