Šeimų sąjūdis svarsto ne kurti naują partiją, o į rinkimus eiti su Jaunąja Lietuva | Diena.lt

ŠEIMŲ SĄJŪDIS SVARSTO NE KURTI NAUJĄ PARTIJĄ, O Į RINKIMUS EITI SU JAUNĄJA LIETUVA

Lietuvos šeimų sąjūdis svarsto ne kurti naują partiją, o į rinkimus eiti su Stanislovo Buškevičiaus vadovaujama Jaunąja Lietuva.

„Šiuo metu šnekam su Jaunąja Lietuva, o ateitis parodys. Kada bus rezultatai, tada informuosim“, – BNS šią savaitę sakė Lietuvos šeimų sąjūdžio vadovas Raimondas Grinevičius.

Gegužę vykusiame Lietuvos šeimų renginyje – Didžiajame šeimos gynimo marše – buvo paskelbtas sprendimas kurti naują partiją, tačiau, pasak R. Grinevičiaus, geriau vienyti panašios ideologijos judėjimus nei kurti naują.

„Mes laikomės tokios nuomonės, kad jeigu kuriama Lietuvoj naujų partijų, tai yra žmonių balsų skaidymas, todėl mes nelabai pritariam tokiam dalykui, kurti daugiau partijų, kad džiaugtųsi konservatoriai. Būtų geriau, kad esamų partijų mažėtų, jos susijungtų“, – kalbėjo R. Grinevičius.

Jaunoji Lietuva yra pakeitusi pavadinimą į Lietuvos šeimų sąjunga (Jaunoji Lietuva). Pasak partijos vadovo Stanislovo Buškevičiaus, prie jos yra prisijungę per 20 Lietuvos šeimų sąjūdžio atstovų.

„Kai kurie žmonės iš Lietuvos šeimų sąjūdžio kreipėsi į mus, kadangi jie žino, kad mes puoselėjame šeimos vertybes, kad priimtų juos. Gerai, prašau – ir atėjo gal 20 žmonių“, – BNS sakė S. Buškevičius.

Šeimos vertybės atitinka, bet ateis tiktai tie, kurie sutiks ir su kitomis mūsų vertybėmis užsienio politikoje.

Pasak jo, su Šeimų sąjūdžiu kalbamasi dėl dalyvavimo Seimo rinkimuose, tačiau norintys jungtis prie partijos turi palaikyti ne tik tautiškumo, šeimos vertybių išsaugojimo idėjas, bet ir tos pačios užsienio politikos linijos.

„Šeimos vertybės atitinka, bet ateis tiktai tie, kurie sutiks ir su kitomis mūsų vertybėmis užsienio politikoje. Užsienio politikoje mes esame labai griežtai už NATO ir Ukrainą. Remiam Ukrainą, kovojam prieš rusišką imperializmą ir šovinizmą, NATO – be kalbų, tokios ribos, o kai kur (pažiūros - red.) gali skirtis, socialiniais, komunaliniais klausimais“, – kalbėjo S. Buškevičius.

Lietuvos šeimų sąjūdis yra asociacija, nepartinis visuomeninis judėjimas, kilęs iš Didžiojo šeimos gynimo maršo, surengto 2021-ųjų gegužę Vilniuje. Į jį automobilių kolonos vyko iš įvairių šalies miestų.

Judėjimas skelbia telkiantis Lietuvos piliečius Konstitucijai ir tradicinėms vertybėms apginti ir užtikrinti konstitucines prigimtinės šeimos teises.

Rašyti komentarą
Komentarai (70)

to onute-greičiau ONIUS

Vyrioke,išmok rayti,tik kitus vardus moteriškus imi, pfu ant tavęs

eikit ten kur...

Eikit su kuo norit ,mums dzin,nors ir su pačiu velniu...jau ne tie laikai,ne patvorio,kad tauta išsidurtų POPULISTAIS

Su

Senaja nomenklatūūra į makulatūrą jum lengviausia.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS