Seimui siūloma priimti rezoliuciją, palaikančią G. Nausėdos poziciją dėl Vengrijoje priimto įstatymo | Diena.lt

SEIMUI SIŪLOMA PRIIMTI REZOLIUCIJĄ, PALAIKANČIĄ G. NAUSĖDOS POZICIJĄ DĖL VENGRIJOJE PRIIMTO ĮSTATYMO

Seimui siūloma priimti rezoliuciją, kuria būtų išreikštas palaikymas Lietuvos prezidento Gitano Nausėdos pozicijai dėl Vengrijoje priimto įstatymo, draudžiančio nepilnamečiams suteikti prieigą prie bet kokios medžiagos LGBTQ tema.

Tokį rezoliucijos projektą „Dėl pritarimo Prezidento sprendimui nepasirašyti laiško, smerkiančio Vengrijos įstatymą, kuriuo buvo uždrausta LGBT propaganda nepilnamečiams“ įregistravo Seimo Lietuvos regionų frakcijos narys Petras Gražulis.

„Mes, Lietuvos Respublikos (LR) Seimo nariai, būdami išrinkti Tautos atstovai, gerbdami ir vykdydami LR Konstituciją, atsižvelgdami į naujausius sociologinius tyrimus – tai, kad daugiau nei 75 procentai Lietuvos žmonių palaiko tradicinę šeimą ir jos vertybes: išreiškiame palaikymą LR Prezidento G. Nausėdos pozicijai Vengrijoje priimto LGBT propagandą nepilnamečiams uždraudusio įstatymo atžvilgiu. Sveikiname LR Prezidento sprendimą nepasirašyti Vengriją smerkiančio laiško. Pritariame LR Prezidento pozicijai ir pareiškimui, kad niekas negali direktyvomis „iš aukščiau“ nurodinėti suverenioms, demokratinėms šalims, kokius įstatymus vertybiniais klausimais jos turi priiminėti“, – sakoma įregistruotame rezoliucijos projekte.

Dokumento projekte taip pat žadama inicijuoti ir Lietuvos Seime tokį pat įstatymą, koks buvo priimtas Vengrijoje, kalbama ir apie Partnerystės įstatymo ir Stambulo konvencijos atmetimą.

„Įsipareigojame LR Seime visiškai atmesti Partnerystės įstatymą ir Stambulo konvenciją. Įsipareigojame inicijuoti tokį patį įstatymą, koks buvo priimtas Vengrijoje, kuriuo ir Lietuvoje būtų visiškai uždrausta bet kokia LGBT ir translytiškumo propaganda nepilnamečiams“, – teigiama rezoliucijos projekte.

Kaip ELTA jau skelbė, prezidentas G. Nausėda mano, kad ne visa kritika Vengrijos, kuri pastaruoju metu susilaukė pastabų ir aštrių epitetų iš ES kolegų dėl įstatymo, draudžiančio nepilnamečiams suteikti prieigą prie bet kokios medžiagos LGBTQ tema, yra teisinga.

Kone pusė ES priklausančių šalių, įskaitant Vokietiją, Prancūziją, Ispaniją, Italiją, pasirašė bendrą Belgijos inicijuotą pareiškimą, kuriame išreiškiamas „didelis nerimas“ dėl Vengrijoje priimto  įstatymo.

„Stigmatizuojant LGBTQ žmones, pažeidžiama jų pagrindinė teisė į orumą, kurią apibrėžia Europos Sąjungos pagrindinių teisių chartija ir tarptautinės teisės įstatymai“, – teigiama pareiškime.

Lietuvos prezidentas parašo po šiuo pareiškimu nepadėjo. Pasak jo, ne laiškais yra sprendžiamos problemos.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Jo,

gerai būtų. O tai partiniai jau visai apnaglėjo ir nesivaržo Prezidentui akis draskyt

SUSIJUSIOS NAUJIENOS