Seimūnai atsisako mandatų, o gyventojai piktinasi: apgavystė, bet, na, jie – dideli | Diena.lt

SEIMŪNAI ATSISAKO MANDATŲ, O GYVENTOJAI PIKTINASI: APGAVYSTĖ, BET, NA, JIE – DIDELI

  • 6

Nauji merai savivaldybėse išrinkti, mandatai suskaičiuoti, o ir aistros po rinkimų jau nurimusios. Pasirodo, tokios aplinkybės dalį Seimo narių privertė dar kartą pagalvoti, ar jie iš tikrųjų nori to, ko siekė. Kai kurie nusprendė atsisakyti laimėtų mandatų, pasakojama LNK reportaže. 

„Šiandien priėmėme sprendimą dėl devynių Seimo narių, kurie atsisako tarybos nario mandato“, – ketvirtadienį informavo Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininko pavaduotojas Maksimas Reznikovas.

Politikas vienu metu negali būti ir Seimo, ir miesto ar rajono tarybos nariu arba meru. Tad po rinkimų privalo kažkurio vieno mandato atsisakyti. Štai „valstietis“ Aurelijus Veryga, kandidatavęs į Kauno merus, buvo ir „valstiečių“ sąrašo lyderis. Tačiau po rinkimų nusprendė, kad rinkėjų jam patikėta vieta miesto taryboje jo nebedomina.

„Priežastis yra labai paprasta, kurią buvau įvardijęs ir anksčiau. Esu sakęs, kad viskas priklausys nuo to, kiek mes taryboje turėsime žmonių ir ar tas skaičius mums leis priimti kažkokius sprendimus bei daryti realią įtaką. Ar mes būsime kažkokioje koalicijoje, ar ne. Deja, bet tai neįvyko“, – paaiškino savo sprendimą Seimo narys A. Veryga.   

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

O į Kauno rajono mero kėdę pretendavęs ir pirmas liberalų sąraše įrašytas Viktoras Pranckietis neslepia, kad planų dirbti taryboje nė neturėjo.

„Mano pasirinkimas visada buvo aiškus ir tai iš anksto deklaravau, kad ir toliau tęsiu darbą Seime“, – sakė Seimo narys V. Pranckietis.

Nors ir nėra Seimo narys, anksčiau panašiai aiškino ir Šiaulių rajono „valstiečių“ sąrašo lyderis Ramūnas Karbauskis. Jis taip pat neketino dirbti taryboje, nors taip pat kandidatavo ir buvo išrinktas. „Tvarkietis“ Remigijus Žemaitaitis, nepasisekus Klaipėdos mero rinkimuose, taryboje dirbti irgi neliko.

„Aš asmeniškai buvau išreiškęs nuomonę likti dirbti taryboje, bet tada partija lieka be atstovo Seime. Kitas dalykas – Klaipėdoje sudarė valdančiąją daugumą“, – komentavo Seimo narys R. Žemaitaitis.   

Esą galutinį žodį ir tarė partija.

„Mano vienintelis prašymas buvo, kad ten turėčiau biurą ir padėjėją. Ir kad pasibaigus kadencijai,  man būtų atkurtas tarybos nario mandatas“, – sakė R. Žemaitaitis.   

Be devynių Seimo narių, mandatų miestų tarybose atsisako dar apie trisdešimt politikų. Pagal sąrašą juos pakeis kiti, surinkę mažiau balsų. Gyventojai piktinasi, kad yra apgauti, o jų balsai nuėjo vėjais. 

„Apgavystė, negražiai elgiasi, bet, na, – jie dideli“, – sakė kalbinta praeivė.

Apgavystė, negražiai elgiasi, bet, na, – jie dideli.

 

„Na, jei jie eina į rinkimus, tai turėtų ten ir dalyvauti, kur eina. Čia – kaip į darbą. Negali staiga sugalvoti, kad neateisiu“, – porino kitas pašnekovas.

„Man tai nepatinka, žmogus turi būti atsakingas. Jei pasiryžai, eik iki galo“, – komentavo moteris.

„Natūralu, aš irgi būčiau nusivylęs“, – tokia buvo R. Žemaitaičio reakcija į gyventojų išreikštą nusivylimą tokiais politikų sprendimais.

„Na, rinkėjai neišrinko manęs ir meru, tai ar tie, kurie balsavo už mane, yra kaip nors apgauti, ar ne“, – retoriškai atsakė A. Veryga.

Tiesa, už dalyvavimą savivaldos rinkimuose Seimo narys privalėjo sumokėti daugiau nei trijų tūkstančių eurų užstatą.

„Jeigu atsisako tarybos nario mandato, tai užstatas jam nėra grąžinamas. Ir tie pinigai keliauja į valstybės biudžetą“, – paaiškino M. Reznikovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

>to-jūs

O kokia nauda iš tavo tos peticijos? Ar kada kas kreipė į peticijas dėmesį? Seime tik paskelbia kad va buvo(yra) tokia ar kitokia peticija ir bendru nutarimu nusprendžia nesvarstyt. Nesuk žmonėms su tokia ,,garo nuleidimo" priemone galvos..Gali su ja subine sau nusišluostyt atsispausdinus printeriu - tik tiek naudos.

to-jūs

o KODĖL DEBILAI nesirašyė Peticijos PRIEŠ šį mokestį??? O tu ar pasirašei ją??? PLATINAU visur. Visiems buvo DZIN, o dabar dėjojat:(

manau-

jei kandidsatuoja į Miesto tarybą ar į merus, PRIVALO VISAM laikui būti išbrauktas iš seimo nariio. BE teisės sugrįžti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS