Serbijos premjeras: išpuolis prieš ES misiją - ekstremistinis veiksmas | Diena.lt

SERBIJOS PREMJERAS: IŠPUOLIS PRIEŠ ES MISIJĄ - EKSTREMISTINIS VEIKSMAS

  • 0

Serbijos premjeras Ivica Dačičius teigia, kad išpuolis prieš Europos Sąjungos (ES) misiją Šiaurės Kosove yra ne patriotinis veiksmas, o ekstremizmas, kuris apskritai Serbijai yra žalingas.

Per ketvirtadienį surengtą išpuolį prieš ES teisinės valstybės misiją (EULEX) Kosove žuvo šios misijos dalyvis lietuvis Audriaus Šenavičiaus.

"Ministras pirmininkas Ivica Dačičius sako, kad ataka prieš EULEX Šiaurės Kosove yra ekstremistinis, o ne patriotinis veiksmas, ir jis bendrai daro žalą Serbijai", - pranešė Serbijos užsienio reikalų ministerija.

I.Dačičius pabrėžia, kad išpuolį Serbijos vyriausybė griežtai smerkia.

"Tie, kurie taip elgiasi, yra Serbijos priešai", - teigia I.Dačičius.

Jo teigimu, "ekstremizmo beprotybė" gali kelti pavojų taikai, stabilumui ir saugumui Kosove, dėl ko nukenčia Serbijos ir ypač Kosove gyvenančių serbų interesai.

Serbijos vyriausybės interneto svetainėje paskelbtame pranešime sakoma, kad Serbija jau pasiūlė pagalbą EULEX surandant atakos kaltininkus.

"Mes primygtinai reikalaujame ir visiškai remiame pastangas suimti kaltininkus", - sakė Serbijos ministras pirmininkas, kartu išreiškęs užjautą žuvusiojo šeimai, Lietuvos vyriausybei ir EULEX.

Šį išpuolį pasmerkė Lietuvos, Europos Sąjungos (ES), NATO, Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos vadovai. Užuojautas pareiškė Latvijos Vyriausybės vadovas, taip pat šios šalies ir kaimyninės Lenkijos užsienio reikalų ministrai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS