Šešėlinė „valstiečių“ Vyriausybė ruošia interpeliaciją aplinkos ministrui | Diena.lt

ŠEŠĖLINĖ „VALSTIEČIŲ“ VYRIAUSYBĖ RUOŠIA INTERPELIACIJĄ APLINKOS MINISTRUI

Šešėlinė „valstiečių“ Vyriausybė siūlo savo partijos frakcijai Seime inicijuoti interpeliaciją aplinkos ministrui liberalui Simonui Gentvilui.

Dėl to ketvirtadienį nutarta per pirmąjį šešėlinės Vyriausybės posėdį.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas, šešėlinis premjeras Ramūnas Karbauskis teigė, kad neįsivaizduojama, jog ministerijai gali vadovauti žmogus, darantis spaudimą pavaldžioms įstaigoms.

Šešėlinė aplinkos ministrė „valstietė“ Ligita Girskienė tvirtino, kad S. Gentvilas „darbą pradėjo ne nuo diskusijų su pavaldžiu įstaigų vadovais, o iš karto ėmėsi valymo atleidžiant darbuotojus“.

Jos teigimu, S. Gentvilo konfliktas su Aplinkos apsaugos departamento vadove Olga Vėbriene netoleruotinas.

„Aplinkos ministras S. Gentvilas buvo pasikvietęs departamento vadovę pasiaiškinti, kodėl ji prokuratūrai perdavė informaciją apie teršėjų galimai neteisėtus veiksmus ir prokuratūros paprašė ginti viešąjį interesą aplinkosaugos srityje. O. Vėbrienė viešai yra nurodžiusi, jog buvo aiškiai pasakyta, kad tokių veiksmų ateityje nebūtų, kad reikėtų viduje išsiaiškinti, susitarti“, – teigė L. Girskienė.

O. Vėbrienė viešai yra nurodžiusi, jog buvo aiškiai pasakyta, kad tokių veiksmų ateityje nebūtų, kad reikėtų viduje išsiaiškinti, susitarti.

Anot jos, tokiais savo veiksmais S. Gentvilas galėjo paminti Politikų etikos kodekse esančius sąžiningumo, skaidrumo, teisingumo principus, sukėlė abejonių dėl jo tolesnio gebėjimo ginti aplinkosauginius klausimus ir visuomenės interesą.

Pasak L. Girskienės, vieši aplinkos ministro pasisakymai kelia didelių abejonių, ar jis atėjo ginti aplinkosaugos, ar stambiojo verslo interesų. L. Girskienė citavo S. Gentvilo žodžius, kad jis nesiruošia konfrontuoti su stambaus verslo įmonėmis.

„Mano nuomone, ministras galimai atėjo dirbti ne visuomenės labui, ne aplinkosaugos labui, o galbūt atstovauti stambaus verslo interesams. Tai rodo ir jo veiksmai priimant dirbti viceministre žmogų iš Pramoninkų asociacijos“, – tvirtino šešėlinė ministrė.

R. Karbauskis pabrėžė, kad dėl interpeliacijos būtina sutarti su kitomis opozicinėmis Seimo frakcijomis.

Pagal Seimo statutą, interpeliaciją ministrui gali pateikti ne mažiau kaip penktadalis arba ne mažiau kaip 29 Seimo nariai. Tačiau norint atstatydinti ministrą, būtina surinkti ne mažiau kaip 71 balso.

LŽVS Seime turi didžiausią opozicinę frakciją, joje 32 parlamentarai.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

earht king

iš dydelio debesio juodo numaurojo ir gero nelauk, aiškiai ten gyna vieni kitus ir blogis ten aplinkui verda kaip katylo vyduja, verda, kunkuluoja o tėvelis margano partijos liberalijos samčiu maišo paišo, o iš paskos juk statytine yra šahmatistu alėjomis eina ir gyna, visomis išgalėmis, o kad imtu ir vytu lauk už nemokšiškuma nemoki negali nesuprasi esi dar peržalias eik mokytis o seimo ministerijoj eiti pareigas, vyti vyti ir be gailėsčio o tėvelis savo vaikus imtu ant kurpaliaus savo dėtu antspauda ir tada tikimybe būtų gera, o dabar vieni kita gyna, tos pačios sėklos tarpininkai, baikite , vaiku oranžerija surinko o mūsų dydis ponas tik tenkino, padarus aukčiau proto, juk nei vieno net nepakeitė, visi tiko,

Anonimas

Tiems zombiams visiem interpeliaciją

Jo

Pritarciau s. gentvilo intrpelecijai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS