Šiaulių meras A. Visockas laimėjo ir antrą kadenciją, ir daugumą mandatų taryboje | Diena.lt

ŠIAULIŲ MERAS A. VISOCKAS LAIMĖJO IR ANTRĄ KADENCIJĄ, IR DAUGUMĄ MANDATŲ TARYBOJE

Savivaldos rinkimai Šiaulių mieste baigti – dabartinis meras nepartinis Artūras Visockas laimėjo mero postą, o jo vadovaujamas komitetas – daugumą vietų taryboje.

Pirminiais Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, suskaičiavus balsus 33-iose apylinkėse iš 34-ių, už A. Visocką tiesioginiuose mero rinkimuose balsus atidavė 52 proc. rinkėjų.

Prieš ketverius metus Šiaulių visuomenininkui prireikė antro turo, kad būtų išrinktas ketvirto pagal dydį Lietuvos miesto vadovu. 2015-aisiais per pirmąjį turą jis tesurinko 16,65 proc. šiauliečių balsų.

Šįkart A. Visockas smarkiai aplenkė artimiausią varžovą – Seimo narį Valerijų Simuliką. Šis sulaukė vos dešimtadalio atėjusių balsuoti rinkėjų paramos. Trečias mero rinkimuose liko konservatorius Jonas Bartkus su 9 proc. rinkėjų balsų.

Be to, šiemet mero vadovaujamas visuomeninis rinkimų komitetas patrigubino mandatų skaičių savivaldybės taryboje – vietoj turėtų šešių įgijo 16. Gautas mandatų skaičius užtikrina daugumą Šiaulių miesto savivaldybės taryboje.

„Vertinu, kad žmonės suprato ir pasidarė savo išvadas“, – rinkimų rezultatus BNS komentavo A. Visockas.

Tačiau meras žada, kad gauta dauguma nereikš sprendimų diktato.

„Kai tu esi stiprus, reikia dar labiau derėtis. Meras iš pat pradžių turi būti filosofas ir išmanyti praktinius dalykus. Kuo tu stipresnis, tuo turi būti nuolankesnis“, – BNS sakė A. Visockas.

Meras iš pat pradžių turi būti filosofas ir išmanyti praktinius dalykus. Kuo tu stipresnis, tuo turi būti nuolankesnis.

Kita vertus, jis pripažino, kad turima dauguma leis greičiau priimti sprendimus.

A. Visockas taip pat vylėsi, kad ir būsimoje kadencijoje bendradarbiaus su į tarybą išrinktais Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) atstovais.

„Mano frakcijoje dirbo valstiečių žaliųjų atstovai, tam tikru momentu jie labai padėjo – kai išėjo į Seimą žmonės, įvyko kaita, – dabar atėjo laikas tęsti darbus. Greičiausiai kartu darbuosimės su žaliaisiais“, – rinkimų naktį sakė politikas.

LVŽS Šiauliuose gavo tris mandatus. Po tiek pat vietų taryboje laimėjo ir V. Simuliko visuomeninis komitetas, ir Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai. Po du mandatus gavo Socialdemokratų partija, Darbo partija ir Liberalų sąjūdis.

Šiaulių miesto savivaldybėje iš viso yra 31 narys. Mandatus pasidalijo septynios politinės jėgos. Prieš ketverius metus mandatų gavo devynios jėgos.

„Mano darbas skirtas partijoms, kad jos susimąstytų, ką daro negerai, ir tiesiog pradėtų dirbti taip, kaip reikalauja priesaika. (...) Visiems, kurie ateis dirbti į Šiaulių miesto tarybą, linkiu nesijausti kaip nors ignoruotiems. Iš opozicijos atėjęs bet koks geras pasiūlymas bus svarstomas kaip ir buvo daroma šioje kadencijoje“, – tvirtino A. Visockas.

„Aš bandysiu paaiškinti tarybos nariams, kad jeigu ir suformuosime daugumą taryboje, kad jos kaip ir nėra, kad visi tarybos nariai yra lygūs. Jeigu bus kritika kad ir iš penkių opozicijos narių, ir jeigu ji bus pagrįsta, tikrai priimsiu tą kritiką ir pasakysiu, kad jie yra teisūs, kad reikia tobulinti tarybos sprendimą“, – žadėjo meras.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

VIRGINIJA GRINKEVIČIENĖ

SVEIKINU.SAVO BALSĄ ATIDAVIAU JUMS IR JŪSŲ KOMANDAI.TIKIUOSI,KAD DARBAI SEKSIS DAR GERIAU.TURIU PRAŠYMĄ,NE MANO VIENOS,NEBEKIRSKITE MEDŽIŲ.SODINKITE LIETUVIŠKUS MEDŽIUS!!!!!JUK JIE TOKIE NUOSTABŪS.ŽINOMA,TURIU IR DAUGIAU KĄ PASAKYTI,BET TAI ATEIČIAI.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS