A. Širinskienė apie informacijos nutekinimo skandalą: konservatorių dvasios apreiškimais netikiu | Diena.lt

A. ŠIRINSKIENĖ APIE INFORMACIJOS NUTEKINIMO SKANDALĄ: KONSERVATORIŲ DVASIOS APREIŠKIMAIS NETIKIU

Informacijos nutekinimas į pedofilijos skandalą įsipainiojusiam buvusiam konservatorių frakcijos Seime nariui Kristijonui Bartoševičiui virsta pasitikėjimo valdančiaisiais krize.

Užuot atskleidę, kas politikui pranešė apie jam keliamus įtarimus, konservatoriai tiesos vis dar kratosi. Kai kuriems atrodo, kad jie išsisukinėja, o politologai tikina, kad valdantieji tokiu elgesiu tiesiog rodo nepagarbą žmonėms ir savo rinkėjams. Šio pirmadienio TV3 laida „Karštai su tv3.lt“ klaus – ar politikams meluoti jau tapo norma?

Apie tai šį vakarą laidoje diskutuos konservatorių partijos narys ir Seimo vicepirmininkas Paulius Saudargas bei opozicijos atstovė, Seimo narė Agnė Širinskienė.

Visi iki šiol spėlioja – kaip egzotiškoje Čilėje už mokesčių mokėtojų lėšas laiką leidęs K. Bartoševičius sužinojo, kad jam bus mesti įtarimai pedofilija? Kas iš valdančiųjų nuslėpė tiesą?

Opozicija dėl informacijos nutekinimo skandalo Seime netgi siekė sukurti specialią komisiją, kuri ištirtų, kas melavo. Tačiau valdantieji to padaryti neleido – konservatorių pirmininkas Gabrielius Landsbergis sako partijos kaltės čia nematantis, o ir už skandalą atsakingu laiko Saulių Skvernelį.

Kokiu stebuklingu būdu K. Bartosevičius, būdamas Čilėje, galėjo sužinoti, kad jam staiga reikia pasitraukti? Nepykite, bet tokiais konservatorių dvasios apreiškimais aš tikrai netikiu.

Kaip laidoje teigs P. Saudargas, valdantieji atmetė prašymą sudaryti šią komisiją dėl paprasto motyvo: „Yra rinkiminis laikotarpis, kuriame vienos partijos arba politiniai lyderiai dabar sau bando susikurti politinių taškų tikrai bjaurioje ir baisioje istorijoje. Galbūt toks yra jų kelias. Tad kodėl valdantieji turėtų tam padėti?“

Savo ruožtu A. Širinskienė tikins, kad taip tik bandoma atsakomybę permesti kitiems, nors už K. Bartoševičių atsakingi tik patys konservatoriai.

„Kokiu stebuklingu būdu K. Bartosevičius, būdamas Čilėje, galėjo sužinoti, kad jam staiga reikia pasitraukti? Nepykite, bet tokiais konservatorių dvasios apreiškimais aš tikrai netikiu. Manau, kad kiekvienam Lietuvos gyventojui yra akivaizdu, kad K. Bartoševičius aiškiai sužinojo informaciją, ir sužino ją po to, kai pas Seimo pirmininkę apsilankė generalinė prokurorė. Jam akivaizdžiai tapo žinoma, kad netrukus bus inicijuota imuniteto nuėmimo procedūra. Nes kam antraip tada skubėti ir Lietuvos laiku 20 valandą penktadienį įteikinėti savo atsistatydinimo dokumentus? Manau, kad tokiu skubėjimu atsistatydinti būtent penktadienio vakarą, buvo stengtasi užbėgti už akių procedūroms, ir pasitraukti anksčiau, nei ateitų prokuratūros raštas“, – tikins politikė.

P. Saudargas šioje vietoje primins, kad svarbiausia pasikliauti viešai patvirtintais faktais, o ne spėlionėmis, mat jų gali būti nors ir milijonas.

„Jei vadovautumėmės teorija, kurią pateikė A. Širinskienė ar S. Skvernelis, tada turėtume galvoti, kad meluoja visi – ir generalinė prokurorė, ir Seimo pirmininkė, ir premjerė, ir frakcijos seniūnė ir partijos pirmininkas. Tokios sąmokslo teorijos, kurioje visi melavo, tikimybė yra labai maža, nes tai gal išlįsti bet kurioje vietoje, ir visas kortų namelis sugriūtų. Tačiau sutinku su tuo, kad labai tikėtina, kad Kristijonas apie vykstančią bylą greičiausiai sužinojo, ir dėl to padėjo mandatą. Tai, kaip ir visiems, atrodytų daugmaž suprantama versija. Bet šioje vietoje, kada ir iš ko jis sužinojo, manau, tašką galėtų padėti tik tyrimą atlikę prokurorai“, – nuomone dalinsis P. Saudargas.

Tad kas meluoja? Visi atsakymai – jau šį vakarą.

Laida „Karštai su tv3.lt“ – pirmadieniais, 20 val. per TV3!

Rašyti komentarą
Komentarai (20)

Dusetos

Širinskienės komentarai su protu neturi nieko bendro ...

aha

Baisus opozicijos pravalas,kaip visada,nėra ko kištis į teismų darbą

Anonimas

Skvernelis bande pasirodyti visiems “As esu” su savo tuo tariamu nutekinimu, bet nieko jam neisejo. Vel teks tyliai toliau po sluota sedeti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS