A. Širinskienė: dirbti neleidžia nepagarbus opozicijos elgesys | Diena.lt

A. ŠIRINSKIENĖ: DIRBTI NELEIDŽIA NEPAGARBUS OPOZICIJOS ELGESYS

Parlamentarė Agnė Širinskienė sako, kad valdantieji girdi prezidentės kvietimą partijoms megzti dialogą, tačiau nepagarbus opozicijos elgesys, manierų trūkumas ir baksnojimas pirštu neleidžia dirbti konstruktyviai.

Tuo tarpu provokuojančio elgesio Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LŽVS) frakcijos lyderio veiksmuose politikė neįžvelgia.

„Tikrai manyčiau, kad ponui Landsbergiui reikėtų gerokai pergalvoti savo elgesį. (...) Nuo arogantiško elgesio niekada neapsaugos niekas, tas pat ir dėl pietų su prezidente“, - LRT laidoje „Dienos tema“ sakė Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkė.

Paklausta, ar to paties neįžvelgia „valstiečių“ lyderio elgesyje, politikė nukreipė temą. „Iš frakcijos seniūno (R. Karbauskio. - ELTA) tikrai nemačiau kažkokios reakcijos ar badymo pirštu į žmones, tačiau man įdomu prezidentės dialogas ir kvietimas diskusijai. Ir ta forma, bent jau spaudos konferencijoje, buvo pasirinkta labai įdomi“, - sakė Seimo narė.

Tuo tarpu Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūno pirmoji pavaduotoja Irena Degutienė, LRT laidoje pripažino Seime matanti per daug asmeniškumų. „Yra žodžių karas. Kartais būna tiek iš valdančiosios daugumos pusės, reikia pripažinti, būna ir iš opozicijos pusės, ne visada pamatuotas“, - sakė konservatorė.

Paklausta, ar tikisi konstruktyvaus darbo su valdančiaisiais, I. Degutienė pareiškė, kad per vasarą sukauptas optimizmas klausant valdančiųjų retorikos ir pasisakymų sparčiai blėsta.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Algis

Pakentėsime dar du metus, nes po naujų rinkimų šios "specialistės" valdžioje tikrai neliks.

Zmogau prasikrapstyk akis ir ausis ir suprask kas yra TS LK

Tam koment kuris raso, kad opozicija neturi but svelni. Taip opozicija neturi but svyruojanti nendre, bet pagarba pozicijai turi buti. Juk ten tokie pat zmones. Tai, kad anot Grybauskaites, "isrinkti ne tie", nesuteikia teises zemint ir izeidinet, ka dabar daro Degutiene, Jukneviciene, Simonyte, Kubilius, jaunasis Landsbergis, nupirkti nuzmogeje zurnalistai Jakilaitis, Miliute, Makaraityte, Valatka, visokios politologes Urbonaites ir kt. Jie, noredami sudirbt valstiecius, paskendo savo mesle ir dabar dega baisia neapykanta zmoniu issirinktiems valstieciams, o ypac Verygai, Karbauskiui ir Sirinskienei

Geriausias zmogiskumo ir pagarbos kitiems pavyzdys yra Agne

Pagarba poniai Sirinskienei, ji neparodo jokio pykcio ar arogancijos ne vienam pasnekovui. Kazin kiek Degutiene pagarbiai kalbetu su tokia, kuri ja isvadintu ambicinga, o Sirinskiene neparode ne maziausios nepagarbos Degutienei, nei ja istisai pertraukinejusiai Makaraitytei. Si laidos vedeja sutrype zurnalisto varda, leisdama pasireiksti Degutienei ir neleisdama paaiskinti padeti Sirinskienei. Apie Gabrieliaus kiauliskuma nera ko kalbeti. Jis akiplesiskumu prilygsta Jakilaiciui. Geda net klausyt kaip jis pasityciojo is Agnes ragindamas "nustoti varvinti seile ir blizginti akimis i Ramuna Karbauski". Ar toks "muzikas" gali but seime ir dar partijos pirmininku? Tokie kaip Gabrielius, Kubilius, Simonyte, Razma ir Degutiene sutrype Tevyne, pasisavindami jos varda savo negarbingai partijai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS