A. Širinskienė kritikuoja M. Puidoką: daro politiką iš žmonių nelaimių | Diena.lt

A. ŠIRINSKIENĖ KRITIKUOJA M. PUIDOKĄ: DARO POLITIKĄ IŠ ŽMONIŲ NELAIMIŲ

Šeimos nelaimes politizuoti nevengiančio „valstiečio“ Mindaugo Puidoko elgesys sulaukia ne tik politologų, tačiau ir įtakingų partijos kolegų kritikos.

Viena iš „valstiečių“ lyderių Agnė Širinskienė neslepia, kad pastaruoju metu kontraversiškai vertinamas M. Puidoko įsitraukimas sprendžiant mažametės mergaitės įvaikinimo klausimą prasilenkia su politine etika ir valdžių atskyrimo principu. A. Širinskienė pabrėžia, kad jai skaudu matyti, kaip kolegos, naudodamiesi šeimos nelaimėmis, siekia politinių tikslų.

„Man sunku kalbėti, kai reikia vertinti kolegas, tačiau skausminga matyti, kaip Seimo nariai kartais balansuoja ant tam tikros ribos, kada žmonių nelaimės arba kai kurių žmonių istorijos, kurios yra jautrios, pradedamos naudoti asmeninei politinei karjerai“, - komentuodama A. Puidoko elgesį, Eltai teigė A. Širinskienė.

Tarnybų klaidos yra taisytinos, tačiau iš nelaimingų istorijų politikos tikriausiai nereikėtų daryti.

Politikė sakė, kad visuomenės dėmesį pritraukusioje istorijoje ji palaiko M. Puidoko kaltinimų sulaukiantį socialinės apsaugos ir darbo ministrą Liną Kukuraitį.

„Tarnybų klaidos yra taisytinos, tačiau iš nelaimingų istorijų politikos tikriausiai nereikėtų daryti“, - pabrėžė ji.

Kartu ji teigė labai skeptiškai vertinanti ir skausmingai išgyvenanti metodus, kurių M. Puidokas ėmėsi, siekiant asmeninės politinės naudos. A. Širinskienės teigimu, tai, kad M. Puidokas savo vardu siuntinėjo laiškus Vilniaus apygardos teismo teisėjui, prieštarauja valdžių atskyrimo principui.

„Kitas dalykas, kuris man yra skausmingas, kaip Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkei, tai, jog Seimo nariai pradeda rašinėti laiškus į teismus ir, kaip suprantu iš ministro pasisakymo, atskleidžia vaikų asmens duomenis. Mano manymu, taip neturėtų būti elgiamasi. Turėtų būti valdžių atskyrimo principas, o politikų bendravimas su teismais - maksimaliai formalus“, - aiškino „valstietė“.

„Norisi, kad politika būtų maksimaliai etiška ir sąžininga, ypač kada į ją įtraukiami kiti žmonės“, - apibendrino ji.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Taip

Kas rūpinasi tais,kurie jį išrinko,tas blogas,nu,labai blogas! O tie niekšeliai,kurie žadėjo rūpintis,o daro atvirkščiai,tie geri,geručiai,dar vienas kitam po medalį užkabina.SUSKIAI.

Mamamija!

Širinskiene,susikibk už rankų su Šakaliene ir pažvenkit abi,nes vienodos durnės.

Klausimėlis

Jeigu Seimo nario pagalba jos prašančiam rinkėjui traktuojama kaip populizmas, tai, atsiprašau, kam tuomet tas Seimas reikalingas?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS