A. Širinskienė nusiteikusi karingai: jei gausiu baudą, tikrai eisiu iki teismo | Diena.lt

A. ŠIRINSKIENĖ NUSITEIKUSI KARINGAI: JEI GAUSIU BAUDĄ, TIKRAI EISIU IKI TEISMO

  • 116

Agnės Širinskienės savaitgalio kelionė į parduotuvę atsieis brangiai – bet ne dėl to, kad Seimo narė būtų brangiai apsipirkusi. Teisininkė mokės baudą, informuoja LNK žinių tarnyba.

Nepaisydama konservatorių įvestų ribojimų tarp savivaldybių, Širinskienė kirto užkardą ir nuvažiavo apsipirkti. Nors policija jai leido tik į degalinę. Seimo narė su tokiais ribojimais nesutinka, vadina kvailais ir žada eiti iki teismo.

„Ši istorija ne tik apie mane, bet ir apie daug žmonių, kurie tapo nelabai vykusiu ir skuboto Vyriausybės sprendimo įkaitais“, – Seime žurnalistams situaciją komentavo pareigūnų nemalonėn patekusi politikė.

Seimo narė pasakojo, kad ją apsipirkusią parduotuvėje pasitiko policija.

„Manęs net dokumentų nepaprašė, matyt, kad ir su kauke gerai atpažįsta“, – pasakojo A. Širinskienė.

A. Širinskienė savo feisbuko paskyroje pasakojo sekmadienio vakarą iš namų Dūkšte nusprendusi grįžti į Vilnių, kur ir yra deklaravusi savo gyvenamąją vietą. Visgi privažiavus Visagino savivaldybės ribą A. Širinskienė pastebėjo benzino trūkumą ir paprašė pareigūnų leisti įvažiuoti į šią savivaldybę. Pareigūnams davus leidimą kirsti savivaldybės ribą, politikė taip pat nutarė pasinaudoti proga ir užsukti į maisto produktų parduotuvę, apsirūpinti maistu.

Pasakiau, kad situacija yra tokia, kad iki Vilniaus aš nenuvažiuosiu, nes ten buvo kuro likę maždaug 50 kilometrų. Man jau iki Ignalinos būtų buvusi problema nuvažiuoti.

„20 val. 50 min. atsiduriu ant Visagino ribos. Nors posto darbo diena jau į pabaigą ir policijos postas netrukus bus nuimtas (taip ir buvo, kai grįžau atgal), sustabdo policininkė. „Gal įleisite bent kuro nusipirkti?” – jai pasirodo pakankama objektyvia priežastimi. Paskubomis įsipilu kuro (20 val. 55 min., kaip rodo degalinės kvitas). Ir pakeliui stabteliu prie vietinio LIDL – jau 21 val. Parduotuvė beveik tuščia, tad susimetu būtiniausius produktus ir greitai prie kasų“, – savo feisbuko paskyroje rašė A. Širinskienė.

„Pasakiau, kad situacija yra tokia, kad iki Vilniaus aš nenuvažiuosiu, nes ten buvo kuro likę maždaug 50 kilometrų. Man jau iki Ignalinos būtų buvusi problema nuvažiuoti.(…) Jie sakė, gerai važiuokite“, – Seime žurnalistams pasakojo politikė.

Apie tai, kad Visagine ne tik įsipils kuro, bet ir užsuks į parduotuvę, politikė pareigūnams neužsiminė.

Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vadovas Ramūnas Matonis aiškino, kad pareigūnai parlamentarę žmogiškai praleido.

„Tačiau paskui Seimo narė dar nuvažiavo į parduotuvę, ko daryti negalima“, – sakė policijos atstovas.

Jeigu aš už maisto pirkimą sutuoktiniui su tiek ligų gausiu baudą, mes tą apribojimų reikalavimų proporcingumą tikrai patikrinsime teisme.

Pareigūnų taip pat pasitaikė atkaklių, nes praleidę Seimo narę pro užkardą jos nepamiršo.

A. Širinskienei apsipirkinėjant Visagino parduotuvėje, jie pasirodė ir čia.

„Nežinau, kaip paaiškinti tą situaciją, bet tai buvo tie patys pareigūnai, kurie mane įleido į Visaginą, aš tuos pačius pareigūnus sutikau parduotuvėje, kiti klientai jiems nelabai rūpėjo, rūpėjau tik aš“, – sakė A. Širinskienė.

Kaip užkardoje stovėję pareigūnai žinojo, kur A. Širinskienė nuvažiavo? Policijos atstovas komentuoja trumpai.

„Jie pastebėjo ją prie parduotuvės“, – sakė R. Matonis.

A. Širinskienė tikina, kad maistą pirko vyrui, kuris pats po parduotuves nevaikšto, nes priklauso rizikos grupei.

Seimo narė sako maisto produktus būtų palikusi Dūkšte, ir būtų važiavusi į Vilnių, nes juk pirmadienis – darbo diena.

„Jokių paaiškinimų, kad aš vyrui perku maistą, ar galiu parodyti kuro užsipylimo čekius, policijos pareigūnai nesiklausė ir tuo viskas baigėsi“, – apie susidūrimą su policija pasakojo A. Širinskienė.

Dėl judėjimo apribojimo pažeidimo A. Širinskienei surašytas administracinio nusižengimo protokolas, parlamentaro teisinė neliečiamybė šiuo atveju neturi reikšmės.

„Jeigu aš už maisto pirkimą sutuoktiniui su tiek ligų gausiu baudą, mes tą apribojimų reikalavimų proporcingumą tikrai patikrinsime teisme“, – apie galimybę kreiptis į teismą sakė politikė.

Už karantino reikalavimų pažeidimus bauda – nuo 500 eurų, pirmą kartą skiriama pusė minimalios baudos, tad A. Širinskienė gali atsipirkti 250 eurų bauda.

 

 

GALERIJA

  • A. Širinskienė nusiteikusi karingai: jei gausiu baudą, tikrai eisiu iki teismo
Rašyti komentarą
Komentarai (116)

Iš Vokietijos neuždrausta atvykti studentams.

chi - juokas

Širinskienė dabar gali pasiimti į kompaniją prezidentą ir seimo pirmininkę - bus jėga

Taigi

Širinskienei iki kiaulės toli.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS