Siūlo atsisakyti būsimo 40 valandų darbo ribojimo parlamentarų padėjėjams | Diena.lt

SIŪLO ATSISAKYTI BŪSIMO 40 VALANDŲ DARBO RIBOJIMO PARLAMENTARŲ PADĖJĖJAMS

Seimo socialdemokratai siūlo atsisakyti ateityje įsigaliojančio ribojimo parlamentarų padėjėjams ir patarėjams dirbti daugiau nei 40 valandų per savaitę.

Opozicinės frakcijos atstovai siūlo iš Valstybės tarnybos įstatymo braukti nuostatą, kad Seimo nario patarėjas ir padėjėjas gali eiti ne vienas politinio pasitikėjimo pareigas pas tai pačiai frakcijai priklausančius Seimo narius, bet jo darbo laikas negali būti ilgesnis kaip 40 valandų per savaitę.

Tokia nuostata įsigaliotų nuo 2023 metų sausio, tačiau, pasak pataisas inicijavusio socialdemokrato Eugenijaus Sabučio, ji būtų diskriminacinė.

„Toks įsigaliosiantis teisinis reguliavimas yra nelygiateisis ir diskriminuojantis vienus valstybės tarnautojus kitų atžvilgiu, nes nuostata bus taikoma tik politinio pasitikėjimo valstybės tarnautojams, einantiems pareigas Seimo kanceliarijoje, bet ne kitose institucijose“, – sakoma pataisos aiškinamajame rašte.

Parlamentarai taip pat atkreipia dėmesį, kad tokia tvarka galėtų pažeisti dabartinių Seimo narių padėjėjų ir patarėjų lūkesčius, nes ribojimai įsigaliotų viduryje kadencijos.

Seimo narių grupė siūlo palikti galioti esamą redakciją, kuri nustato 60 valandų darbo per savaitę maksimalią ribą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS