Siūlo įpareigoti Seimo vadovus atsakyti į frakcijų klausimus | Diena.lt

SIŪLO ĮPAREIGOTI SEIMO VADOVUS ATSAKYTI Į FRAKCIJŲ KLAUSIMUS

Seimo Darbo partijos frakcijos atstovai siūlo į Seimo Statutą įrašyti įpareigojimą Seimo pirmininkui ir pavaduotojams atvykti į frakcijos posėdį ir atsakyti į klausimus.

Šiuo metu Seimo Statute numatyta, kad Seimo sesijos metu Seimo pirmininkas, jo pavaduotojai ne rečiau kaip kartą per mėnesį atsako į Seimo narių iš anksto raštu pateiktus klausimus dėl savo veiklos. Šias nuostatas siūloma papildyti įrašant, kad „frakcijos kvietimu į klausimus atsako kviečiančiosios frakcijos posėdžio metu.“

Tai siūlančią Statuto pataisą įregistravę Seimo nariai Vytautas Gapšys, Viktoras Fiodorovas, Andrius Mazuronis, Valentinas Bukauskas ir Ieva Kačinskaitė-Urbonienė sako, kad šiuo metu Seimo statute nėra aiškiai nustatytos tvarkos, kad Seimo pirmininkas ar jo pavaduotojai privalėtų atvykti į frakcijos posėdį ir atsakyti į frakcijos narių klausimus, jei frakcija pateiktų kvietimą.

„Seimo pirmininkas ir jo pavaduotojai renkami visų Seimo narių, jie įeina į Seimo valdybos sudėtį ir sprendžia visiems Seimo nariams aktualius klausimus. Seimo valdybos rengiamos tvarkos reglamentuoja viso Seimo darbą, todėl Seimo frakcijų nariai, ypač tie, kuriems nėra atstovaujama Seimo valdyboje, turėtų teisę užduoti jiems rūpimus klausimus“, – dokumento aiškinamajame rašte sako projekto rengėjai.

Priėmus siūlomas Statuto pataisas, frakcijos, jų nuomone, turės platesnes teises užduoti klausimus Seimo pirmininkui ir jo pavaduotojams.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

ALGIS

Seimą valdo dvi [ne]teisiamos partijos ir jų vadeivos .

Na nieko sau )

Gabšys siūlyti galėtų , tik tada kada prokurorai jam nebeturės klausimų . Mano tokia nuomonė ir apie Darbo partiją . Gėda už seimą . Ką galvoja rinkėjai ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS