Siūloma leisti tiesiogiai rinkti seniūnaičius ir seniūnus | Diena.lt

SIŪLOMA LEISTI TIESIOGIAI RINKTI SENIŪNAIČIUS IR SENIŪNUS

  • 2

Siūloma įtvirtinti dar vieną savivaldos lygmenį - kurti bendruomenių tarybas, tiesiogiai rinkti seniūnaičius ir seniūnus.

 Tokios naujovės numatytos Seime registruotame jau trečiame Vietos bendruomenių savivaldos politikos pagrindų įstatymo variante, rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.

Kelių parlamentarų parengtame įstatymo projekte numatyta, kad gyventojai ketveriems metams tiesiogiai kartu su savivaldybių tarybomis bei merais rinktų ir seniūnaičius, o tiesioginiai seniūnų rinkimai vyktų kartu su prezidento, Seimo ar Europos Parlamento rinkimais.

Tiesiogiai išrinkti seniūnaičiai ir bendruomenių organizacijų atstovai galėtų sudaryti vietos bendruomenių tarybas, kurios turėtų lemiamą balsą sprendžiant įvairias seniūnijos problemas.

„Manau, kad patys žmonės turi turėti įtakos valstybės, taip pat savo savivaldybės, seniūnijos gyvenimui“, - tvirtino vienas projekto rengėjų parlamentaras Donatas Jankauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

zimas

didziausia nesamonr, manau seniunai turi dirbti kaip dirbo ir nereikia jokiu rinkimu. Seniūnai dirbdami nepolitikuos o dirbs. manau kad is meru rinkimai nepasiteisino.

Julius

Pritariu tiesioginiams rinkimams.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS